~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αρκαδία: γενέθλια γη - του Βασίλη Α. Καρδάση από τις Εκδόσεις Έφεσος

Γεια Σας,
Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, σας προτείνω μια μνημειακή έκδοση, 
για την πατρίδα μας την Αρκαδία, σε εξαιρετικά καλή τιμή.
Εκπληκτική ποιότητα
Θα το ευχαριστηθείτε !
Ευχαριστώ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Αρκαδία: γενέθλια γη
Συγγραφέας: Βασίλης Α. Καρδάσης*
Εκδόσεις Έφεσος

Φωτογραφικό Λεύκωμα
Σκληρό εξώφυλλο
Σελίδες: 276
Βάρος: 2 κιλά

Από 74,20 ευρώ  Τελική τιμή: 44,00 ευρώ
Κερδίζετε 30,20 ευρώ


Τηλ. παραγγελιών: βιβλιοπωλείο Captainbook.gr210 3846805, καθημερινές 9.00-17.00

Για ηλεκτρονικές παραγγελίες πατήστε ΕΔΩ


Λίγα λόγια από τον πρόλογο του βιβλίου

Με διακατέχει ιδιαίτερη συγκίνηση, καθώς προλογίζω το βιβλίο, που για μένα αποτέλεσε την υλοποίηση ενός ονείρου. Ενός ονείρου για τη δημιουργία μιας αφιερωματικής έκδοσης για την πατρίδα μας, για τον τόπο απ΄ όπου ξεκινήσαμε το ταξίδι μας στη ζωή.
Τον τόπο που μας γέννησε, τον τόπο που ακούσαμε την πρώτη γλυκιά φωνή από τη μητέρα μας, που νιώσαμε το πρώτο χάδι του πατέρα μας, τον τόπο που ανοίξαμε τα μάτια μας, για να δούμε τον κόσμο. Τον κόσμο, που σεργιανάμε, αλλά που πάντα η σκέψη μας γυρίζει στην αφετηρία του ξεκινήματος. Στα χωριά μας, στην Αρκαδία μας. Πολλοί από εμάς κάναμε "καινούργιες πατρίδες", αλλά ποιος ξεχνάει τις ρίζες του; Ποιος ξεχνάει το μέρος που τον έθρεψε, που γέλασε για πρώτη φορά, που έκλαψε για πρώτη φορά, που αγάπησε για πρώτη φορά, που όλα τα έκανε για πρώτη φορά. [...] Ευχή μας να ταξιδέψει το βιβλίο όπου υπάρχουν Αρκάδες, να διαβαστεί απ΄ όλους, αλλά και από τη δεύτερη και την τρίτη γενιά, για να γωρίσουν όλοι την πατρίδα των προγόνων τους. Γι΄ αυτό και είναι δίγλωσσο, ελληνικά-αγγλικά, για να είναι πιο εύκολο για τους απογόνους να διαβαστεί στη γλώσσα που γνωρίζουν. [...] (από τον πρόλογο του Κωνσταντίνου Ευαγ. Πριλίγκου, εκδότη)

~~~~~~~~~~~

* Ο Βασίλης Καρδάσης γεννήθηκε το 1956 στη Δημητσάνα. Σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και οικονομική ιστορία στο Πανεπιστήμιο Παρίσι Ι. Από το 1987 διδάσκει οικονομική ιστορία στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κρήτης όπου σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής. Μελέτες και άρθρα του έχουν δημοσιευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Τα αντικείμενα των ερευνών του περιλαμβάνουν θέματα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, με έμφαση στην κοινωνική και οικονομική ιστορία.
~~~~~~~~~~~

Σημ.: Το βιβλίο αποστέλλεται και σε συσκευασία δώρου, με κούριερ, σε μία εργάσιμη ημέρα. Κόστος αποστολής: 2,23 ευρώ για αποστολές εντός Αττικής. Περιφέρεια: 2,58. Νησιά: 2,83. Σε περίπτωση που ο τρόπος πληρωμής είναι "αντι/βολή" χρεώνεται επιπλέον 3,00 ευρώ. Οι τρόποι πληρωμήςpaypal, πιστωτική κάρτα, κατάθεση σε λογαριασμό, δεν χρεώνονται. Τηλ. παραγγελιών: βιβλιοπωλείο Captainbook.gr2103846805, καθημερινές 9.00-17.00).