~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Εκδηλώσεις και άλλες δραστηριότητες τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗ ΒΛΑΧΕΡΝΑ

  ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ... 

Κάτω από το Μαίναλο συναντά ο επισκέπτης της περιοχής την γραφική αλλά και ιστορική πανέμορφη Βλαχέρνα. Ένα νοικοκυρεμένο χωριό με ωραίες πετρόχτιστες πλατείες, με καταστήματα που παρέχουν τα πάντα.... αλλά και φιλόξενους ανθρώπους.
Αν βρεθείτε λοιπόν στην Τρίπολη αξίζει να επισκεφθείτε την Βλαχέρνα τον Αύγουστο, όλο και σε κάποια από τις πολλές πολιτιστικές εκδηλώσεις θα βρεθείτε που οργανώνουν κάθε χρόνο με αγάπη για το χωριό τους οι δύο δραστήριοι σύλλογοι Βλαχερναίων της Τρίπολης αλλά και της Αθήνας.  Περιδιαβείτε τα σοκάκια του χωριού και αναπνεύστε καθαρό αέρα που έρχεται από το Μαίναλο. Το σίγουρο είναι, ότι θα σας ανοίξει η όρεξη.... 
Η Βλαχέρνα διαθέτει αρκετά ταβερνάκια  με εκπληκτικούς  μεζέδες για κάθε διάθεση... και με συνοδεία τοπικού εξαιρετικού οίνου θα σας αποζημιώσει για αυτή την ωραία βόλτα σας στην Βλαχέρνα, που είναι ένα τσιγάρο διαδρομή από την Τριπολιτσά. Καλά να περάσετε.....    δείτε περισσότερα στα: