~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πάσχα στη Βλαχέρνα Αρκαδίας...

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...Ο Επιτάφιος (κόσμημα και κάθε χρόνο έρχονται και από άλλα μέρη να τον δούνε)Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια
μέρος του παράδοσης του Πάσχα...


παραδοσιακός οβελίας στη σούβλα με πατέντα του Θανάση
Φωτορεπορτάζ από το παραδοσιακό Πάσχα στη Βλαχέρνα με φωτό που μας έστειλε ο φίλος της εφημερίδας μας Θανάσης Τσαρουχάς, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Με καλό καιρό οι Βλαχερναίοι αντάλλαξαν και φέτος το Χριστός Ανέστη στην εκκλησιά του χωριού καταθέτοντας τις ευχές τους για την μεγάλη της Χριστιανοσύνης γιορτή. Ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος, γι αυτό ο κόσμος συνέρευσε αθρόα στις καθημερινές τελετουργίες της Εκκλησίας αλλά και στη λιτανεία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή.
Ανήμερα του Πάσχα έψησαν και φέτος τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα με πατέντα του Θανάση και άλλοι στους φούρνους των σπιτιών τους στήνοντας γλέντια με δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια.
Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω από το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες που οι περισσότεροι τον άλλο καιρό είναι σκορπισμένοι άλλοι στην Τρίπολη και άλλοι στην Αθήνα.
Και του χρόνου με υγεία παιδιά...

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ για την ΠρωτομαγιάΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2009
Ενωτικά και Αριστερά αλλάζουμε
το τοπίο σε Ελλάδα και Ευρώπη

Δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους.
• Την κρίση να πληρώσουν το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες.
• Με τους αγώνες μας θα ανατρέψουμε το νεοφιλελευθερισμό.
• Ενωτικά και Αριστερά αλλάζουμε το τοπίο σε Ελλάδα και Ευρώπη
• Πανευρωπαϊκή Αντίσταση στα σχέδια της Ε.Ε και των κυβερνήσεων.
• Το μέλλον μας γράφεται στους δρόμους. Η Πρωτομαγιά είναι παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης και όλων των καταπιεσμένων.
Σφραγίστηκε με σκληρούς αγώνες και φόρο αίματος της εργατικής τάξης που ξεκίνησαν στο Σικάγο για το 8ωρο το 1886 και συνέχισαν να τη χαρακτηρίζουν από τότε σε όλους τους γιορτασμούς της. Η φετινή Πρωτομαγιά γίνεται κάτω από το βάρος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού. Κάτω από την απειλή της φτώχειας, της ανεργίας, η οποία με βάση πλέον και τα επίσημα στοιχεία έχει πάρει και στη χώρα μας δραματικές διαστάσεις, της καταστολής, της καταπάτησης όλων των δικαιωμάτων –εργασιακών και δημοκρατικών– για όλους τους εργαζόμενους.
Εργαζόμενοι/ες, νέοι/ες, μετανάστες/τριες, είναι στο στόχαστρο των επιχειρήσεων και των κυβερνήσεων σε όλο τον πλανήτη. Περισσότερα...