~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου Μυγδαλιάς



Πραγματοποιήθηκε στις 22/01/2011 με επιτυχία η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του συλλόγου μας στο ξενοδοχείο POLIS GRAND HOTEL στην Αθήνα.
Ανάμεσα στα μέλη και φίλους του συλλόγου μας, την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους οι, βουλευτές Αρκαδίας κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Ευάγγελος Γιαννακούρας, ο νέος Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο Πρόεδρος της Πανγορτυνιακής Ένωσης κ. Παναγιώτης Πλέσσιας και το μέλος του ΔΣ της Πανγορτυνιακής Ένωσης κ. Θεόδωρος Χουντής, η Πρόεδρος του συλλόγου Αγίας Παρασκευής κα Σούλη Σταθοπούλου-Βλάχου, η Πρόεδρος του συλλόγου Πουρναριωτών κα Έφη Παναγοπούλου, το μέλος του συλλόγου Πιανιωτών κ. Δημήτρης Κορμπάκης, ο εκδότης της ΓΟΡΤΥΝΙΑΣ κ. Κώστας Καλύβας και του ΑΡΚΑΔΙΚΟΥ ΚΗΡΥΚΑ κ. Ηλίας Τσαρμπόπουλος. 
Ο σύλλογός μας ευχαριστεί όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους και προσδοκεί ότι την επόμενη φορά θα προσελκύσει περισσότερους φίλους και μέλη στις εκδηλώσεις του.

Την εκδήλωση ξεκίνησε ο Πρόεδρος του συλλόγου μας Αργύρης Γιαννόπουλος που ευχήθηκε καλή χρονιά και χρόνια πολλά με υγεία.
Στη συνέχεια το λόγο ανέλαβε ο αντιπρόεδρος Γιάννης Σταθόπουλος που με τη σειρά του ευχήθηκε και αναφέρθηκε στις δραστηριότητες, τους στόχους και τα σχέδια του συλλόγου: Στόχοι και προκλήσεις αποτελούν η ολοκλήρωση της πλατείας του χωριού, ο δρόμος στο γεφύρι της Κυράς, το γήπεδο του χωριού, ο δρόμος Παλιόπυργου – η βελτίωση του οποίου θα επιτρέψει σε περισσότερο κόσμο να προσέλθει στην εκδήλωση του συλλόγου μας τη Δευτέρα του Πάσχα, στον Αη Γιώργη -, η δημιουργία αίθουσας ψυχαγωγίας στο χώρο του σχολείου. Έργα που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων και θα προσελκύσουν κόσμο στον τόπο, είτε συμπατριώτες είτε τουρισμό. Στο σημείο αυτό τόνισε πως για όλα τα παραπάνω είναι απαραίτητη η συμβολή και συνδρομή του Δημάρχου και της περιφέρειας.
Ο αντιπρόεδρος συνεχάρει τον Γιώργο Γιαννόπουλο για το στήσιμο και ανέβασμα της ιστοσελίδας του χωριού και ζήτησε περισσότερη συμμετοχή και ενεργό δράση.
Ο βουλευτής κ. Λυκουρέντζος ανέλαβε το λόγο και μετά τις ευχές που μοίρασε απλόχερα δήλωσε ότι θα είναι κοντά στο σύλλογο και θα συνδράμει και αυτός στο μέτρο του δυνατού για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Ο νέος αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννακούρας συνέχισε την εκδήλωση εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επίλυση των προβλημάτων, δηλώνοντας ότι υπάρχει ικανό δυναμικό ανθρώπων, που γνωρίζει τα ζητήματα της περιοχής και ότι η περιφέρεια θα στηρίξει κάθε προσπάθεια για την επίλυσή τους.
Με τη σειρά του ο βουλευτής κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ευχήθηκε καλή χρονιά και αναφέρθηκε με αισιοδοξία στην αξιοποίηση της Λίμνης του Λάδωνα, στο δρόμο Μυγδαλιάς, Κυράς Γεφύρι, Πουρναριάς και στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων, έργα που θα φέρουν κόσμο στο χωριό και στην ευρύτερη περιοχή.
Στη συνέχεια ο νέος Δήμαρχος αφού ευχήθηκε για τη νέα χρονιά, ζήτησε κατανόηση και υπομονή καθώς βρισκόμαστε σε μια δύσκολη φάση, όπου πολλά προβλήματα και ζητήματα έχουν συσσωρευθεί. Αναφέρθηκε κυρίως στη δύσκολή οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, στην οργάνωση του νέου Δήμου και στο ‘νοικοκύρεμά’ του και στην ανάπτυξη και πραγματοποίηση κάποιων έργων.
Η εκδήλωση συνεχίστηκε με διαλογική συζήτηση σχετικά με τα προβλήματα του χωριού, την αύξηση του κόστους διαβίωσης, την ανεργία. Οι επερχόμενες αυξήσεις των κομίστρων στα διόδια, οι αυξήσεις στα καύσιμα, η ανεργία και η ακρίβεια είναι λόγοι που έχουν οδηγήσει σε μείωση των επισκεπτών στην Γορτυνία και στην απομάκρυνση των ανθρώπων από τα πάτρια εδάφη.
Τέλος την Πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε ο Πρόεδρος του συλλόγου Αργύρης Γιαννόπουλος με τον βουλευτή Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο. Τυχερή η μικρή Μαρία (εγγονή της Θεοδώρας Πολύδερα του Γούνη) που της έπεσε το φλουρί. Το δώρο που συνόδευε το φλουρί ήταν 100 ευρώ, προσφορά του συλλόγου μας.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου