~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αποδοκιμάστηκε στην Τρίπολη ο Γιώργος, αλλά μετά "τα έβαλε" με τις φήμες


Λάβρος εναντίον των φημών που καταστροφολογούν, αφού "εισέπραξε" τα... γιούχα από διαμαρτυρόμενους στην Τρίπολη
Αφού πρώτα "άκουσε τα εξ αμάξης" από συγκεντρωμένους συνδικαλιστές του Εργατικού Κέντρου της Τρίπολης, ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός κατά όσων υιοθετούν άκριτα τα σενάρια καταστροφολογίας για την οικονομία
«Απορώ πράγματι από την ανευθυνότητα κάποιων που υιοθετούν τέτοιες φήμες, ακόμα και σοβαρά ΜΜΕ τα υιοθετούν, λόγω ίσως και του ανταγωνισμού, ενώ έχουν πρόσβαση σε επίσημη ενημέρωση και όχι μόνο από την κυβέρνηση, αλλά και από την ίδια την Ε.Ε.» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η χώρα βρίσκεται στο δρόμο της οικονομικής και δημοσιονομικής ομαλότητας έχοντας αφήσει πίσω τους μεγάλους κινδύνους.
Παράλληλα, χαρακτήρισε αστεία και άκρως επικίνδυνα τα σενάρια επιστροφής στη δραχμή, γιατί, όπως υπογράμμισε, αναστατώνουν τους πολίτες χωρίς λόγο.
«Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνο τον ίδιο το φόβο. Η κυβέρνηση δείχνει πρωτοφανή αποφασιστικότητα» συνέχισε λέγοντας ότι πρώτη φορά αποκαλύπονται υπεύθυνοι που οδήγησαν στην ηθική απαξίωση, καθώς επίσης και ότι για πρώτη φορά ελέγχονται εφοριακοί.
Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι είχε πει στον τέως πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ότι «πρώτα είμαστε εμείς οι πολιτικοί υπεύθυνοι για να ξεκαθαρίσουμε υποθέσεις, ώστε να μη δίνουμε σήμα ασυδοσίας στον κάθε ισχυρό».
Κατέληξε λέγοντας ότι είναι ανάγκη να εμπεδωθεί το αίσθημα δικαίου, κάτι που κάνει ήδη η κυβέρνηση, όχι από κομματική αντίληψη ή αίσθημα εκδίκησης, αλλά διότι είναι απαίτηση του λαού.

http://www.news21.gr/content.php?cid=100#c12518

δείτε και το σχετικό βίντεο με τα επεισόδια έξω απο το πνευματικό κέντρο Τρίπολης κατα την διάρκεια της επίσκεψης του Γ. Παπανδρέου:
http://www.youtube.com/watch?v=4EPXy_dbnz0&feature=player_embedded

Ένα νεαρό αγόρι με το στιλβωτήριο του στην αγορά


                                                    Γουατεμάλα, Chichicastenango

Εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης Αρκαδικό Πανόραμα

 Ειδήσεις από την ΤρίποληΜέχρι και την Δευτέρα 14 Ιουνίου, θα παραμείνει ανοιχτή η «Περιφερειακή έκθεση Αρκαδικό Πανόραμα 2010» που τελεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας και διοργανώνεται από την εταιρεία την «Άλφα Εκθεσιακή».
Στην έκθεση συμμετέχουν 180 και πλέον εκθέτες από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι αναπτύσσονται σε συνολικό στεγασμένο εκθεσιακό χώρο 8.000 τ.μ.
Τέλος η έκθεση θα λειτουργήσει σήμερα και την Δευτέρα 14/6 από τις 17:00 έως 22.00 και το Σάββατο12/6, Κυριακή 13/6: 10.00 έως 22.00.

Στα πλαίσια της έκθεσης οργανώνονται ενημερωτικές ημερίδες.
Αύριο στις 19.00, θα γίνει η ενημερωτική ημερίδα για την Πράσινη Ανάπτυξη και την Κυριακή 13 Ιουνίου 2010, στις 19.00 έχει προγραμματιστεί η ενημερωτική εκδήλωση του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Αρκαδίας με τη συνεργασία του Επιμελητήριου Αρκαδίας, με αντικείμενο τις «Συμβουλές για τα πρώτα βήματα ενός επιχειρηματία»
Οι ημερίδες είναι ανοικτές για το κοινό και η είσοδος είναι δωρεάν.
Ανά μία ώρα, στις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, θα αναχωρεί λεοφωρείο του ΚΤΕΛ από την Πλατεία Κολοκοτρώνη και θα μεταφέρει δωρεάν όσους επιθυμούν να επισκεφτούν την έκθεση.
                                   Πέγκη Μπρούσαλη
                                      ΕΡΑ Τρίπολης