~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Συνένωση με τη Μεγαλόπολη επιθυμεί ο Δήμος Γόρτυνος

Τρίπολη: Την αντίθεσή τους στην πρόταση του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη νέα διοικητική μεταρρύθμιση εκφράζουν οι συλλογικοί φορείς και το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Γόρτυνος στην Αρκαδία.
Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Δήμο Γόρτυνος αναφέρεται ότι ‘"ο σχεδιασμός των νέων ΟΤΑ πρέπει να γίνει από τις ίδιες τις τοπικές κοινωνίες", ενώ σημειώνεται ότι απορρίπτουν την πρόταση του ινστιτούτου προς την ΚΕΔΚΕ που θέλει τη συνένωση του Δήμου τους με τους Δήμους Ηραίας, Τρικολώνων και Δημητσάνας και επιθυμούν τη συνένωση του Δήμου τους με το Δήμο Μεγαλόπολης.

Έναρξη εκπαιδευτικής περιόδου για το Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Αρκαδίας

Το Κ.Ε.Ε. Αρκαδίας , ενημερώνει όλους τους ενήλικες πολίτες ότι η νέα εκπαιδευτική περίοδος , ξεκινάει τις επόμενες ημέρες . Ως εκ τούτου , καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να περάσουν από τα γραφεία του Κ.Ε.Ε. , (Πν. Κέντρο Ι.Ν. Μεταμορφώσεως , οδός Μεταμορφώσεως & Αλεού , Τρίπολη , τηλ. 2710 – 232524 , Ώρες Λειτουργίας : 9.00-17.00 ) , για περισσότερες πληροφορίες και για συμπλήρωση της νέας αίτησης των προγραμμάτων για την εκπαιδευτική περίοδο 2008 – 2009.

Τα γνωστικά πεδία στα οποία εντάσσονται τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Κ.Ε.Ε. είναι:
1) Ελληνική Γλώσσα - Ιστορία
2) Ευρωπαϊκές Γλώσσες - Ευρωπαϊκή Ιστορία ( Αγγλικά , Γαλλικά , Γερμανικά , Ιταλικά )
3) Περιβάλλον –Πολιτισμός-Τουρισμός –Περιφερειακή Ανάπτυξη
4) Βασικές γνώσεις Μαθηματικών – Στατιστικής
5) Τεχνολογίες πληροφορικής – Επικοινωνιών
6) Ενεργός πολίτης: Δικαιώματα - Υποχρεώσεις - Διαχείρισης νοικοκυριού ( Σωματική & Ψυχική Υγεία , Διατροφή κ.α. )
7) Πολιτισμός - Τέχνες - Διαχείριση ελεύθερου χρόνου ( Θέατρο , Μουσική , Φωτογραφία , Εικαστικά κ.α. )
8) Οικονομία – Επιχειρήσεις
9) Ειδικά προγράμματα κοινωνικά ευάλωτων ομάδων πληθυσμού
10) Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης ( Α) Οικονομία – Διοίκηση - Επιχειρήσεις , Β ) Κοινωνική Οικονομία & Κοινωνική Επιχειρηματικότητα , Γ )Ανάπτυξη Κοινωνικών δεξιοτήτων στο Χώρο Εργασίας , Δ) Διαχείριση Κινδύνων & Κρίσεων & Αντιμετώπιση Εκτάκτων Αναγκών .

Τα προαναφερόμενα θεματικά πεδία δομούνται σε πολλαπλά επιμέρους εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας 25 - 50 - 100 – 125 - 150 – 250 ωρών.

Η εκπαιδευτική λειτουργία των Κ.Ε.Ε. πραγματοποιείται σε δύο περιόδους: α) Από Σεπτέμβριο μέχρι Ιανουάριο και β) Από Φεβρουάριο μέχρι Ιούνιο.
Η παρακολούθηση των προγραμμάτων οδηγεί, ανάλογα με τη διάρκειά τους, στην απόκτηση "Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης" (μέχρι 75 ώρες) και "Πιστοποιητικού Δια βίου Εκπαίδευσης" (πλέον των 75 ωρών).

Τα προγράμματα παρέχονται δωρεάν και ο τρόπος διδασκαλίας διαφέρει ριζικά από εκείνον που θυμόμαστε από το σχολείο και γενικά από τη μορφή της τυπικής εκπαίδευσης. Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής των προγραμμάτων θα διαμορφωθούν με βάση τις ανάγκες των εκπαιδευομένων.

Τo Κ.Ε.Ε. διαχειρίζεται το Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Ι.Δ.ΕΚ.Ε.) της Γενικής Γραμματείας Εκπαίδευσης Ενηλίκων και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και το Ε.Τ.Π.Α. (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) Ε.Π.Ε.Α.E.Κ. II, Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης και Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Μέτρο 1.1, Ενέργεια 1.1.2β). καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο .

Eγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του Περιοδικού ΥΦΟΣ



Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του Περιοδικού ΥΦΟΣ
Η Κριτική Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που οργάνωσε το Περιοδικό ΥΦΟΣ απένειμε τα βραβεία και τους επαίνους του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Τρίτση).

*περισσότερα στο: http://yfos-texnes.blogspot.com

Eγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του Περιοδικού ΥΦΟΣ

Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων έγινε η απονομή των βραβείων και των επαίνων του Περιοδικού ΥΦΟΣ

Η Κριτική Επιτροπή του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού που οργάνωσε το Περιοδικό ΥΦΟΣ απένειμε τα βραβεία και τους επαίνους του 2ου Πανελλήνιου Λογοτεχνικού Διαγωνισμού την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Τρίτση).

*περισσότερα στο http://yfos-texnes.blogspot.com