~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΔΙΠΤ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ 70 ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΤΗΣΜε μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 500 μελών και φίλων της Ένωσης πραγματοποιήθηκε στις 18.01.2010 η εκδήλωση για την επέτειο των 70 χρόνων της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτήτων Περιοδικού Τύπου που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία».
Τους προσκεκλημένους καλωσόρισε ο Γενικός Γραμματέας της ΕΔΙΠΤ Αρκάς κ. Κωνσταντίνος Καλύβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορική πορεία της Ένωσης (φωτό παραπλεύρως) εκδότης της εφημερίδας "Γορτυνία".
Ακολούθησαν χαιρετισμοί εκπροσώπων όλων των πολιτικών κομμάτων:
1.1. Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Γεώργιος Πεταλωτής ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού.
2.2. Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος δια γραπτού μηνύματος.
3.3. Ο Κοινονουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος ως εκπρόσωπος του Προέδρου και του κόμματος.4.4. Η Βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Λιάνα Κανέλλη.
5.5. Ο Πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού κ. Γεώργιος Καρατζαφέρης.
6.6. Το Μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ. Χρήστος Στάικος.
7.7. Ο Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κ. Πάνος Σόμπολος.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους κορυφαίοι εκπρόσωποι της πολιτικής, πνευματικής και επιχειρηματικής ζωής του τόπου. Ενδεικτικά αναφέρουμε τον πρώην Πρωθυπουργό κ. Ιωάννη Γρίβα, τους πρώην Προέδρους της Βουλής κ. Απόστολο Κακλαμάνη, κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και κ. Δημήτριο Σιούφα και τον Πρωτοπρεσβύτερο Πατέρα Ηλία Δροσινό ως εκπρόσωπο του Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου.
Ακόμη την εκδήλωση της ΕΔΙΠΤ τίμησαν περισσότεροι από 80 Υπουργοί και Βουλευτές, Νομάρχες, Δήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Πρυτάνεις και Καθηγητές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Διοικητές Οργανισμών και Πρόεδροι Επιστημονικών και Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, Μέλη και φίλοι της ΕΔΙΠΤ.

Ο Πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Βάιος Σελλούντος σκιαγράφησε στην ομιλία του την πορεία, τις προοπτικές και τους στόχους του Περιοδικού Τύπου.
Ο σοφός Ακαδημαϊκός κ. Κωνσταντίνος Δεσποτόπουλος σε εμπνευσμένη ομιλία του αναφέρθηκε στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ενημέρωσης συνδέοντάς τα με την ανθρώπινη υπόσταση και ελευθερία του ατόμου και την προσωπική ελευθερία από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης κ. Γεώργιος Πεταλωτής έκοψε την πίτα της Ένωσης.
Επακολούθησε δεξίωση.

Αθήνα, 19.01.201

*για περισσότερα δείτε στο:   http://www.edipt.gr/content.aspx?ContentID=65