~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αγνοείται 85χρονος από το χωριό Θεόκτιστο Γορτυνίας

Σε αναζήτηση ενός 85χρονου από το χωριό Θεόκτιστο Γορτυνίας βρίσκονται κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής αλλά και κάτοικοι της περιοχής.
Ο ηλικιωμένος, που δεν έχει δώσει σημεία ζωής από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, δεν αντιμετώπιζε κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα.-Ημερομηνία : 28.11.2009  Πηγή : ISTHMOS.GR

ΓΙΟΡΤΗ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ ΣΤΗΝ ΑΛΩΝΙΣΤΑΙΝΑΟ Δήμος Φαλάνθου, η Αδελφότητα Αλωνιστιωτών « Αγία Παρασκευή» και το « Κέντρο Ελληνικού Χορού Τρίπολης – Κ.Ε.ΧΟ.Τ» διοργανώνουν για τρίτη συνεχή χρονιά, την παραδοσιακή Γιορτή υποδοχής του Χειμώνα, το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2009 στην πλατεία του Τ.Δ. Αλωνίσταινας. Στόχος της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη όψεων του τοπικού πολιτισμού, η συσπείρωση της τοπικής κοινωνίας και η διεύρυνση του επικοινωνιακού χαρακτήρα της εκδήλωσης, που θα συμβάλλει στην μύηση των νεότερων γενεών στις εορταστικές πρακτικές και στις αξίες της παραδοσιακής κοινωνίας.

Οι φορείς διοργάνωσης της εκδήλωσης καλούν όλους να γευτούν παραδοσιακές χειμωνιάτικες γεύσεις, να χορέψουν και να τραγουδήσουν γύρω από τη μεγάλη φωτιά που θα ανάψει στην κεντρική πλατεία της Αλωνίσταινας.

 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του ΑΡΧΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΟΡΟΥ.