~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Έφυγε την Κυριακή των Βαϊων ο συγγραφέας Δημήτρης Γ. Τσολομήτης από τον Κοσμά Κυνουρίας

Καλό σου ταξίδι αγαπητέ συμπατριώτη Δημήτρη, θα σε θυμόμαστε όπως ερχόσουν στην Αριστείδου για να πούμε δυο κουβέντες... κρατώντας πάντα στα χέρια σου  την εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ"  μαζί με αρκαδικές εφημερίδες όπως τα "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ" αλλά και βιβλία που προμηθευόσουν πριν επιστρέψεις στο σπίτι σου όπου σε περίμενε για φαγητό το μεσημέρι η αείμνηστη αδελφή σου Μαρία, που υπερ-αγαπούσες  και "έφυγε" πριν λίγα χρόνια  γεγονός που σου στοίχισε πολύ...
Οι φίλοι σου 
Πάρης και Πάνος Σ. Αϊβαλής
από την Αριστείδου 1

* * * 
Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΤΣΟΛΟΜΗΤΗΣ γεννήθηκε στον ΚΟΣΜΑ της Επαρχίας Κυνουρίας, Αρκαδίας  (1922). Τις γυμνασιακές του σπουδές ακολούθησε στο Ε' Γυμνάσιο της Αθήνας και στο Γυμνάσιο Λεωνιδίου πρωτεύουσας της Κυνουρίας, απ' όπου και αποφοίτησε. Συνέχισε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  Τ(ή(α Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών).
Από τα 1950 άρχισε, να εργάζεται στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΔΟΣ, στην οποία έφτασε στις ανώτατες διευθυντικές βαθμίδες της ιεραρχίας. Συνταξιοδοτήθηκε το Δ εκέμβρη του 1984.
Στην ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ σπούδασε τραπεζική τεχνική. Ασχολήθηκε με τις τραπεζικές συναλλαγές και υπηρέτησε σε Καταστήματα και ειδικότερα στη Δ ιεύθυνση Οργανώσεως της Τράπεζας.
Στη Μονάδα αυτή ειδικεύτηκε σε θέματα οργάνωσης και ανάλυσης διαδικασιών και συστημάτων και ασχολήθηκε με το αντικείμενο αυτό για χρόνια. Έγραψε (μελέτες πάνω σε θέματα οργάνωσης, προγραμματισμού και απλούστευσης των τραπεζικών διαδικασιών. Καταπιάστηκε και συνέβαλε στην έκδοση για πρώτη φορά της κωδικοποίησης των εγκυκλίων της Τράπεζας. Και ασχολήθηκε (ε την οργάνωση, τον εκσυγχρονισμό και  τις εφαρμογές νέων διαδικασιών στα Καταστήματα της. Ειδικότερα διατέλεσε εισηγητής πάνω σε οργανωτικά, λειτουργικά και διαδικαστικά θέματα στη Σχολή Εκπαίδευσης του προσωπικού της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ και προπαίδευσης των νέων υπαλλήλων της. 
Είναι από τα πρώτα Στελέχη της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔ ΟΣ, που συγκρότησαν στα 1965 τη Δ ιεύθυνση Οργανώσεως, μια πρωτοποριακή  διεύθυνση για τα τότε «Τραπεζικά δεδομένα» ο Δ ιοικητής Γεώργιος Μαύρος που δημιούργησαν την υποδομή της και ασχολήθηκαν με τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών και Καταστημάτων της.
Ο Δημήτρης Γ. Τσολομήτης, παράλληλα με την τραπεζική του ενασχόληση, από νέος ασχολήθηκε με τα γράμματα και τη δημοσιογραφία. Ασχολήθηκε με την πατριδογραφία, την έρευνα και τη (μελέτη της ιστορίας και λαογραφίας στον Κυνουριακό χώρο.

* Αύριο θα δημοσιεύσουμε το "Αποχαιρετιστήριο κείμενο" του αγαπημένου του φίλου και συμπατριώτη Μιχάλη Κουτσοθεοδωρή......


Βιβλία του: