~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Πάσχα στη Βλαχέρνα Αρκαδίας...

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις...Ο Επιτάφιος (κόσμημα και κάθε χρόνο έρχονται και από άλλα μέρη να τον δούνε)Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια
μέρος του παράδοσης του Πάσχα...


παραδοσιακός οβελίας στη σούβλα με πατέντα του Θανάση
Φωτορεπορτάζ από το παραδοσιακό Πάσχα στη Βλαχέρνα με φωτό που μας έστειλε ο φίλος της εφημερίδας μας Θανάσης Τσαρουχάς, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά.

Με καλό καιρό οι Βλαχερναίοι αντάλλαξαν και φέτος το Χριστός Ανέστη στην εκκλησιά του χωριού καταθέτοντας τις ευχές τους για την μεγάλη της Χριστιανοσύνης γιορτή. Ο καιρός όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα ήταν σχεδόν ανοιξιάτικος, γι αυτό ο κόσμος συνέρευσε αθρόα στις καθημερινές τελετουργίες της Εκκλησίας αλλά και στη λιτανεία του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή.
Ανήμερα του Πάσχα έψησαν και φέτος τον παραδοσιακό οβελία στη σούβλα με πατέντα του Θανάση και άλλοι στους φούρνους των σπιτιών τους στήνοντας γλέντια με δημοτικά και παραδοσιακά τραγούδια.
Τα κόκκινα αυγά, τα κουλουράκια και τα τσουρέκια αποτέλεσαν μέρος του παραδοσιακού σκηνικού του Πάσχα, που συγκέντρωσε γύρω από το γιορτινό τραπέζι τις οικογένειες που οι περισσότεροι τον άλλο καιρό είναι σκορπισμένοι άλλοι στην Τρίπολη και άλλοι στην Αθήνα.
Και του χρόνου με υγεία παιδιά...

Δεν υπάρχουν σχόλια: