~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αύξηση στην τιμή των διοδίων Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας

Και νέος σταθμός στην Ασέα!!!!!!!

ΑΠΕ:
Αυξάνεται από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η χρέωση διέλευσης από τα διόδια του αυτοκινητοδρόμου «Κορίνθου - Τρίπολης - Καλαμάτας», ενώ παράλληλα τίθεται σε λειτουργία ένας νέος σταθμός στην Ασέα, μεταξύ των κόμβων Τρίπολη-Νότια (11) και Αθήναιο (12).
Η αύξηση είναι Ο,04 ευρώ/χλμ. (σε τιμές 2003, χωρίς ΦΠΑ).
Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Κοινοπραξία Μορέας: «Τα δίκυκλα και τρίκυκλα θα πληρώνουν 1,60 ευρώ στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 1,50 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,20 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
» Τα οχήματα με ύψος έως 2,20 μ. θα πληρώνουν 2,30 ευρώ στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 2,20 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 1,80 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
» Τα οχήματα με δύο ή τρεις άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 5,90 ευρώ στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 5,60 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 4,50 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
» Τέλος, τα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες και ύψος μεγαλύτερο από 2,20μ. θα πληρώνουν 8,20 ευρώ στο σταθμό διοδίων του Σπαθοβουνίου, 7,80 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Νεστάνης και 6,30 ευρώ στο σταθμό διοδίων της Ασέας.
» Ο νέος τιμοκατάλογος περιλαμβάνει ΦΠΑ 23% και θα ισχύει για όλους τους μετακινούμενους, συμπεριλαμβανομένων των συνδρομητών e-PASS».

Διαβάστε περισσότερα:

                                                                       * * *
                                Σχόλιο του "Αρκαδικού Βήματος"                           


..."ήταν που ήταν στραβό το κλήμα το έφαγε και ο γάϊδαρος που λένε στα χωριά και..." πάνω που είπαμε ότι έχουμε ασφαλείς και σύγχρονους δρόμους για  μια στοιχειώδη ανάπτυξη των εγκαταλελειμένων χωριών της Αρκαδίας (με το φτιάξιμο των πατρικών σπιτιών που ήταν έτοιμα να πέσουν, αλλά και την δηιουργία σύγχρονων Ξενώνων με ευρωπαϊκά προγράμματα) αλλά και συχνή επίσκεψη μας στους εναπομείναντες γέροντες γονείς και θείους.
Ήρθε πριν λίγο καιρό η παράλογη αύξηση του φόρου στα καύσιμα και καπέλο ή αύξηση των διοδίων για παράδειγμα  (πήγαινε έλα για ένα επιβατικό Ι.Χ. θέλεις για διόδια  20,00 ευρώ) με την παραχώρησή τους στους ιδιώτες -μεγαλοκατασκευαστές από την Πολιτεία...  που κάνει ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΗ   την επίσκεψή μας στα πανέμορφα άλλα ερημωμένα χωριά μας... κρίμα κύριοι νεο-φιλελεύθεροι σοσια-ληστές της κυβέρνησης που σας πιστέψαμε γιατί με αυτή την παράλογη πολιτική σας βάζετε ταφόπλακα την ελληνική ύπαιθρο!!!
Για να μην μιλήσουμε για το τοπικό οδικό δίκτυο στα ορεινά της Γορτυνίας  που είναι σε άθλια και επικίνδυνη κατάσταση.
Πάνος Σ. Αϊβαλής