~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η υποδοχή των μαθητών από την Κύπρο στην Αρκαδία

«Δυο τόποι μια ιστορία»
Εκδήλωση υποδοχής του Γυμνασίου Λευκάρων Κύπρου διοργάνωσε το Πειραματικό Γυμνάσιο της Τριπολης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό κέντρο στην Τρίπολη. Τα δυο σχολεία συνεργάζονται στα πλαίσια της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης και συνεργασίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος e-twinning με θέμα: «Δυο τόποι μια ιστορία». H 25μελής αποστολή θα φιλοξενηθεί στην Τρίπολη έως 1 Φεβρουαρίου 2008. Επίσης προβλέπεται περιήγηση και ξενάγηση στα χαρακτηριστικότερα πολιτιστικά μνημεία καθώς και επίσκεψη σε αξιοθέατα του Αρκαδικού τοπίου, με σκοπό οι μαθητές να γνωρίσουν από κοντά και να αγαπήσουν την Αρκαδία. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί με το δείπνο του αποχαιρετισμού που θα παρατεθεί από το Πειραματικό σχολείο την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2008. Τα δύο σχολεία συνεργάζονται στα πλαίσια της ηλεκτρονικής αδελφοποίησης και συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με θέμα Δύο τόποι μια ιστορία.

Δήλωση Γ.Γ.Π.Π. για την Κοίμηση του Αρχιεπισκόπου

Ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Πελοποννήσου Νίκος Αγγελόπουλος για την Κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Όλη η Ελλάδα πενθεί την Κοίμηση του Πνευματικού της Ηγέτη Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου। Του φωτισμένου Ιεράρχη που με το ποιμεντορικό του έργο έφερε την εκκλησία πιο κοντά στην κοινωνία. Του θρησκευτικού ηγέτη που ενίσχυσε το ρόλο της Ορθοδοξίας στο Κόσμο. Ο Μακαριστός Ιεράρχης είχε ανοικτή μία ζεστή αγκαλιά για όλους, όπως ο στοργικός πατέρας για όλα τα παιδιά του. Ο Κύριος είθε να αναπαύσει εν Αγίοις την αγνή ψυχή του».
*από την ΕΡΑ Τριπόλεως

Συνεχίζεται η υποβολή των αιτήσεων στο ΙΕΚ Τρίπολης

Μέχρι και την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου θα υποβάλλονται αιτήσεις συμμετοχής των υποψηφίων στις εξετάσεις Πιστοποίησης Επαγγελματικής Κατάρτισης για το έτος 2007. Οι υποψήφιοι, μαζί με τις αιτήσεις που χορηγούνται από τα ΙΕΚ στα οποία υποβάλλονται αυτές, θα πρέπει να συνυποβάλλουν και Επικυρωμένο αντίγραφο της Βεβαίωσης Επαγγελματικής Κατάρτισης, δύο πρόσφατες φωτογραφίες, γραμμάτιο είσπραξης εξέταστρων για το Θεωρητικό και για το Πρακτικό μέρος και φωτοτυπία ταυτότητας ή πρωτότυπο πιστοποιητικό γέννησης.
(30/01/2008)
*από την ΕΡΑ Τριπόλεως

Συνεδριάζει το Δ.Σ. Μεγαλόπολης


Η ψήφιση του προϋπολογισμού του Δήμου για το οικονομικό έτος 2008 θα απασχολήσει τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεγαλόπολης που έχει οριστεί για απόγευμα της Παρασκευής 1η Φεβρουαρίου 2008 στο Δημοτικό κατάστημα.

(30/01/2008)