~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Αποκλεισμένα χωριά στην Αρκαδία και προβλήματα στους δρόμους από την πυκνή χιονόπτωση!


H χιονόπτωση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση στα ορεινά και ημιορεινά - 
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών στην εθνική Τρίπολης - Σπάρτης...


Κλειστά ήταν σήμερα κι αναμένεται να είναι και αύριο τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα, Βυτίνα, Βλαχοκερασιά, 'Αγιο Πέτρο και Καστρί στην Αρκαδία.....




Λόγω της έντονης χιονόπτωσης, από τις 17.00 το απόγευμα, έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία των φορτηγών, λεωφορείων και των οχημάτων βαρέως τύπου στην εθνική οδό Τριπόλεως - Σπάρτης. Η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων πραγματοποιείται μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Η αστυνομία κάνει έκκληση στους οδηγούς να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους αν δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος και να είναι εφοδιασμένοι υποχρεωτικά με αλυσίδες.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αρκαδίας. Επίσης αλυσίδες είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους οι διερχόμενοι οδηγοί, που κινούνται στην εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης, Σπάρτης - Καλαμάτας μέσω Ταϋγέτου, Τρίπολης - Αρχαίας Ολυμπίας, Τρίπολης - Καλαβρύτων και Πατρών, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Μεγαλόπολης, στην παλαιά εθνική οδό Τρίπολης - Άργους και στην ορεινή Κορινθία, αλλά και στο δρόμο Σπάρτη - Λογγανίκο - Μεγαλόπολη.

Κλειστός είναι ο δρόμος από Λεβίδι προς Νεμέα μέσω Κανδήλας και ο δρόμος προς το χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου, το οποίο δεν λειτουργεί. Στην Αργολίδα, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο οδικό δίκτυο από Νεοχώρι και είναι αποκλεισμένα τα χωριά, Δούκα Βρύση, Κεφαλόβρυσο, Εξοχή, Αλέα, Φρουσούνα, Άγιο Νικόλαο και Σκοτεινή.

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν συνεχής ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος κυρίως σε χωριά της Αρκαδίας. Συνεργεία εκχιονισμού βρίσκονται στους δρόμους κι εργάζονται αδιάκοπα. Κλειστά ήταν σήμερα κι αναμένεται να είναι και αύριο τα σχολεία σε Βαλτεσινίκο, Δημητσάνα, Βυτίνα, Βλαχοκερασιά, 'Αγιο Πέτρο και Καστρί στην Αρκαδία.