~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για την δολοφονική επίθεση στη Γάζα στα έξι πλοία με τους ακτιβιστές

Ειδήσεις




«Η δολοφονική επίθεση και πειρατεία του Ισραήλ στα έξι πλοία με τους ακτιβιστές της διεθνούς αποστολής του «Στόλου της ελευθερίας» που μετέφεραν Ανθρωπιστική Βοήθεια στον λαό της Παλαιστίνης, αποτελεί μια ακόμη μαύρη σελίδα στην ιστορία του σύγχρονου παγκόσμιου πολιτισμού», αναφέρει το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Αρκαδίας.

Στο σχετικό δελτίο τύπου αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «η επίθεση πραγματοποιήθηκε σε Διεθνή χωρικά ύδατα από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολλοί ακτιβιστές ενώ υπάρχουν δεκάδες τραυματίες μεταξύ των οποίων και αρκετοί βαριά τραυματισμένοι».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΚΑ απαιτεί από την ελληνική κυβέρνηση να προβεί άμεσα στις αναγκαίες ενέργειες για την άμεση απελευθέρωση όλων των αιχμαλώτων και την επιστροφή των σκαφών του Στόλου της Ελευθερίας και την καλούν να καταδικάσει τη δολοφονική επίθεση του Ισραήλ και να απαιτήσει από τη διεθνή κοινότητα την άρση του αποκλεισμού της Γάζας.

Πέγκη Μπρούσαλη

* από την ΕΡΑ Τρίπολης (01/06/2010)


                    * * * * * * * * * * * * * *



Καταγγελία Ελλήνων ευρωβουλευτών για την επίθεση στη Γάζα
Την πρωτοφανή και απολύτως αδικαιολόγητη χρήση ωμής βίας στην οποία προχώρησε ο Ισραηλινός στρατός εις βάρος της νηοπομπής που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα καταγγέλουν οι Ελληνίδες και Έλληνες ευρωβουλευτές, μεταξύ αυτών και ο κ. Χουντής.
Στην καταγγελία την οποία και υπογράφουν αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι :
«η επίθεση αυτή έγινε στα Διεθνή Ύδατα παραβιάζοντας κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και έχει προκαλέσει τον θάνατο και τον τραυματισμό αγνώστου μέχρι στιγμής αριθμού πολιτών καθώς και τη σύλληψη και παράνομη κράτηση αρκετών άλλων. Πρόκειται για ένα ακόμη πλήγμα κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των προσπαθειών ειρήνευσης στην περιοχή».
Ζητούν την άμεση απελευθέρωση των παρανόμως συλληφθέντων, την πλήρη διαλεύκανση των γεγονότων από ανεξάρτητη διεθνή αρχή, καθώς και την απόδοση ευθυνών και δικαιοσύνης και καλούν τα ευρωπαϊκά όργανα να αναλάβουν πρωτοβουλίες και να προβούν σε άμεσες ενέργειες προς αυτή τη κατεύθυνση.

Πέγκη Μπρούσαλη
* από την ΕΡΑ Τρίπολης (01/06/2010)
http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=508206


            * * * * * * * * ** * * * * * *

Την Τρίτη 25 Μάη, αναχώρησαν απο τον Πειραιά με προορισμό το λιμάνι της Γάζας πρώτα το φορτηγό (ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ) και μετά το επιβατηγό (ΣΦΕΝΔΟΝΗ). Στόχος να ενωθούν με το διεθνή στολίσκο πλοίων (με την συμβολική ονομασία "Στόλος της Ελευθερίας") και να πορευθούν μαζί στη Γάζα για να άρουν την πολιορκία.

8 πλοία, ανάμεσά τους 3 φορτηγά (ένα ελληνικό και 2 τούρκικα) που μεταφέρουν απαγορευμένα από το Ισραήλ υλικά για την ανοικοδόμηση της Γάζας, καθώς και πλούσιο ιατροφαρμακευτικό υλικό, θα επιδιώξουν να σπάσουν την σιωπή των ΜΜΕ για την γεννοκτονία του παλαιστινιακού λαού και να καταδείξουν το ρόλο του κράτους -πειρατή της Μεσογείου, που λυμαίνεται τα ύδατα της Γάζας, καθώς και τα διεθνή ύδατα, παραβιάζοντας κάθε έννοια διεθνούς δικαίου και δικαίου της θάλασσας, της νομιμότητας στην οποία ομνύουν όλοι οι ισχυροί της γης, αλλά δεν εφαρμόζουν για λαούς που αντιστέκονται στην κατοχή, την αποικιοκρατία και στα ιμπεριαλιστικά τους σχέδια.
Το ισραηλινό κράτος έχει διαμηνύσει μέσω αξιωματούχων του ότι τα πλοια θα αντιμετωπίσουν το ισραηλινό πολεμικό ναυτικό. Ειχαν προηγηθεί δηλώσεις "αγανακτισμένων" ισραηλινών πολιτών ότι θα προετοιμάσουν στόλο "αντισυγκέντρωσης" για να αναμετρηθούν ανοιχτά της Γάζας με τους ακτιβιστές του Στόλου της Ελευθερίας.
Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος ξεκινάει κοινές αεροπορικές ασκήσεις με το ισραήλ στο αιγαίο και το Ιόνιο. Είχε προηγηθεί υπονόμευση της προετοιμασίας του φορτηγού ("Ελευθερη Μεσόγειος") με συστηματικό σταμάτημα των εργασιών από το λιμενικό.
Αμεση πληροφόρηση από το σάιτ http://www.shiptogaza.gr/
 
*από το: http://athens.indymedia.org/