~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης του Πανεπιστημίου λέει ο Πρύτανης Θεόδωρος Παπαθεοδώρου

Σύσκεψη για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου


Την Τετάρτη 8 Ιουλίου 2010 και ώρα 12.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συνάντηση του Πρύτανη Θεόδωρου Παπαθεοδώρου με τα μέλη της Επιτροπής, που συγκροτήθηκε στη σύσκεψη που έγινε κατά την τελευταία συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου, και αποτελείται από εκπροσώπους της Νομαρχίας Αρκαδίας, του Δήμου Τρίπολης και φορέων της πόλης και συγκεκριμένα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας, του Εργατικού Κέντρου και της Ε.Λ.Μ.Ε. Αρκαδίας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο, τα σχέδια ανάπτυξής του και ο ρόλος που μπορούν να διαδραματίσουν οι τοπικοί φορείς σε αυτούς τους τομείς.
Ο  Πρύτανης διαβεβαίωσε καταρχήν τους εκπροσώπους των φορέων ότι δεν τίθεται θέμα συρρίκνωσης του Πανεπιστημίου, κατάργησης σχολών και λοιπών τέτοιων δυσμενών αλλαγών που συζητούνται τελευταία. Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα συνεχίσει να λειτουργεί ως έχει και ήδη γίνονται στοχευμένα σχέδια για την ανάπτυξή των υποδομών του, την προώθηση της φοιτητικής μέριμνας και την επιστημονική του αναβάθμιση.
Στη συνέχεια της συζήτησης ο κ. Πρύτανης ζήτησε τη στήριξη και τη συνδρομή των τοπικών φορέων για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου που οδηγεί στις σχολές του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, για την εξασφάλιση αστικής συγκοινωνίας και για τη δημιουργία ενός χώρου στο κέντρο της πόλης που θα αποτελεί το «Σπίτι του Φοιτητή» και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μία σύγχρονη ψηφιακή βιβλιοθήκη.
Οι εκπρόσωποι των φορέων με τη σειρά τους διαβεβαίωσαν τον κ. Πρύτανη για τη στήριξη και τη συνδρομή τους σε όλα τα παραπάνω θέματα, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας, καθώς και για το γενικότερο ενδιαφέρον τους για την ανάπτυξη και εδραίωση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, που αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα επιστημονικής και οικονομικής ανάπτυξης ολόκληρης της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Ήδη η Επιτροπή αναζητεί τρόπους για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος της οδικής πρόσβασης.

Τρίπολη 10 Ιουλίου 2010
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ