~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ανακοίνωση ΕΚΑ για ΔΕΘ


ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Να δώσουμε μαζικά, δυναμικό παρόν στο συλλαλητήριο στη ΔΕΘ Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 2008, ώρα 6 μ.μ, Άγαλμα Βενιζέλου
Συνάδελφοι - ισσες
Στα φετινά εγκαίνια της ΔΕΘ για άλλη μια φορά τα συνδικάτα κινητοποιούνται.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν πανελλαδικό συλλαλητήριο στις 6 Σεπτέμβρη στις 6 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου. ...
Το Εργατικό Κέντρο θα δρομολογήσει λεωφορείο για Θεσ/κη.
Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ. 2710 - 222218.
Αναχώρηση: Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου, ώρα 6 π.μ από Μεγ/λη και 7 π.μ από Τρίπολη. Επιστροφή: Κυριακή πρωί από Θεσ/κη
Περισσότερα...

Οι Ελληνες γερνούν και λιγοστεύουν


Υπολογίζεται ότι τρεις στους δέκα
θα είναι άνω των 65 ετών το 2035
Oι Ελληνες γερνούν και από το 2035 θα αρχίσουν να λιγοστεύουν. Οπως προκύπτει από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα προχθές η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Εurostat), ως το 2035 σχεδόν τρεις στους δέκα Ελληνες θα είναι άνω των 65 ετών.

ΑΕΙ ΜΑΙΝΑΛΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ "ΝΤΟΠΕ" ΑΓΩΝΕΣ





Πεκίνο 2008, Ολυμπιακοί Αγώνες,

ίσως η πιο μαύρη σελίδα
του Ελληνικού αθλητισμού.

του Νίκου Π. Αϊβαλή αθλητικογράφου του "Αρκαδικού Βήματος"
Η Ελληνική αποστολή "ξεκληρίστηκε" στο Πεκίνο από τους ελέγχους ντόπινγκ. Η άρση βαρών, η κολύμβηση και η Φανή Χαλκιά είναι μερικά από τα θύματα του ντόπινγκ. Το θέμα είναι ότι το ξέραμε όλοι, ότι οι αθλητές ντοπάρονται και απλά κλείναμε τα μάτια και τα αυτιά. Αλλά όταν ένα κράτος σαν το Ελληνικό, υπόσχεται σε έναν αθλητή, ότι εάν πάρει χρυσό μετάλλιο, θα του δώσει κάποιο στρατιωτικό αξίωμα και φυσικά μεγάλο χρηματικό έπαθλο, ο αθλητής τι θα κάνει;! Το κράτος τι έχει να κερδίσει από τα χρυσά μετάλλια; Πρώτων δείχνει καλό πρεστίζ στις άλλες χώρες, δηλαδή δείχνει και καλά ότι οι νέοι της χώρας ασχολούνται με τον αθλητισμό και όχι με τα ναρκωτικά ή κάτι άλλο. Δεύτερων είναι ο τουρισμός, διότι όσο πιο πολύ ακούγεται το όνομα μιας χώρας τόσο πιο πολύ προσελκύονται τουρίστες. Ένας αθλητής πλέον που θέλει να κάνει πρωταθλητισμό δεν μπορεί να σταθεί χωρίς ντόπα, γιατί ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και τα έπαθλα μεγαλύτερα. Το θέμα είναι όμως στους Ολυμπιακούς Αγώνες, κατά πόσο αποδίδει δικαιοσύνη η γνωστή και μη εξερεταία Δ.Ο.Ε. (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή). Τι θέλω να πω: ας δεχτώ ότι όλοι οι Έλληνες αθλητές ήταν ντοπαρισμένοι εν γνώσει τους, έγινε έλεγχος και πιάστηκαν. Τους Αμερικάνους τους έλεγξε κανείς; Για όσους δεν ξέρουν η Αμερικάνικη αποστολή μπάσκετ έχει κάνει συμφωνία με την Δ.Ο.Ε. ότι για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν θα περνάει από αντιντόπινγκ κοντρόλ, με την δικαιολογία ότι ούτε στην Αμερική οι αθλητές ελέγχονται, διότι ως γνωστών οι παίχτες του ΝΒΑ είναι καταναλωτές ντόπας. Κατά τα άλλα, η Δ.Ο.Ε. κυνηγάει τη ντόπα. Επίσης για να καταλάβετε το πόσο δίκαιη είναι η Δ.Ο.Ε. απέκλεισε τρεις μέρες πριν ξεκινήσουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες την Κατερίνα Θάνου, ενώ είχε κάθε δικαίωμα να συμμετάσχει, επομένως η απόφαση της Δ.Ο.Ε. ήταν παράνομη.
Αλλά βλέπεται τα συμφέροντα είναι μεγάλα και οι διαχωρισμοί επίσης μεγάλοι και το λέω αυτό διότι η Δ.Ο.Ε. βγήκε και είπε με φόντο τον πόλεμο στην Γεωργία ότι οι Ρώσοι καταπατούν την Ολυμπιακή Εκεχειρία και μπορεί να αποκλειστούν.

Ναι, αλλά οι άνθρωποι της Δ.Ο.Ε.

ξεχνούν την Τουρκία

που έχει υπό κατοχή την Κύπρο.

Ξεχνούν την Αμερική που έχει στρατεύματα στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν.
Ξεχνούν το Ισραήλ που βομβαρδίζει την Παλαιστίνη και τον Λίβανο.
Ξεχνούν επίσης τους Άγγλους που διέλυσαν την Ιρλανδία.
Αλλά είπαμε, τα συμφέροντα είναι πολλά…
*************************
Οι μεταγραφές τελείωσαν και την παράσταση στο τέλος, την έκλεψε η ΑΕΚ με την απόκτηση του Τζεμπούρ από τον Πανιώνιο και του Πελετιέρι από την Λανούς. Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση ενός ακόμη κεντρικού αμυντικού αλλά δεν προχώρησε τελικά σε κάποια ακόμη προσθήκη. Στον Ολυμπιακό μετά από το μεγάλο σίριαλ με τον Ντιόγο κατάφερε τελικά να τον αποκτήσει, κάτι που δεν κατάφερε να κάνει και με το Καστίγιο που προσπάθησε να τον ξαναντύσει στα ερυθρόλευκα έστω και με την μορφή δανεισμού.
*****************
Ο κατήφορος των Ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη συνεχίζεται, με τον Ολυμπιακό να αποκλείεται από την Ανόρθωση Κύπρου και την ΑΕΚ να γνωρίζει επίσης την ήττα από την Κυπριακή Ομόνοια, με αποτέλεσμα η Ελλάς να εκπροσωπείται στην Ευρώπη μόνο από τον Παναθηναϊκό στο Τσάμπιονς Λίνκ και τον Ολυμπιακό στο Ουέφα.
Στην έναρξη του Ελληνικού πρωταθλήματος ο Αστέρας Τρίπολης αντιμετώπισε τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και ηττήθηκε με 3-1 ενώ η διαιτησία άφησε πολλά ερωτηματικά.
Στο Παγκρήτιο ο ΠΑΟΚ κέρδισε τον ΟΦΗ με ένα καταπληκτικό γκολ του Κονσεϊσάο. Στο μεγάλο ντέρμπι της ΑΕΚ με τον Παναθηναϊκό, η Ένωση κατάφερε και νίκησε 2-1 με αμφισβητούμενο πέναλντυ, όμως ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να ζητήσει κάτι παραπάνω από τον αγώνα, αφού η εικόνα που παρουσίασε ήταν απαράδεκτη.

*από την εφημ. "Αρκαδικό Βήμα" Αύγουστος 2008