~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Τελετή έναρξης 27ου Κλασικού Μαραθώνιου Δρόμου στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη




Ο 27ος Κλασικός Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και αναμένεται να συγκεντρώσει περισσότερους από 2000 ξένους δρομείς.





Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, πραγματοποιήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο στον Τύμβο των Μαραθωνομάχων, η τελετή έναρξης του 27ου Κλασικού Μαραθώνιου Δρόμου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή στην Αθήνα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρακολούθησε την αφή της φλόγας και την εκκίνηση της λαμπαδηδρομίας-σκυταλοδρομίας, η οποία ολοκληρώθηκε δύο ώρες αργότερα στο στάδιο του Μαραθώνα, απ΄όπου θα ξεκινήσουν οι συμμετέχοντες στη διοργάνωση.

Με την ολοκλήρωση της τελετής, ο κ. Παπούλιας ξεναγήθηκε στο στάδιο από τον δήμαρχο Μαραθώνα, Σπυρίδωνα Ζαγάρη, και ακολούθως, εγκαινίασε το μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου με τα περίπου 3.000 εκθέματα του κλασικού αθλήματος.
Στην τελετή παρέστησαν ο πρ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Χρήστος Σαρτζετάκης, η υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, οι πρόξενοι Γερμανίας, Σλοβενίας, Ινδίας και άλλων χώρων, οι πρόεδροι ΑΙΜΣ και ΣΕΓΑΣ.
Η κ. Γκερέκου, στο χαιρετισμό της, αναφέρθηκε στη σημασία του ιστορικού γεγονότος της μάχης του Μαραθώνα για τη χώρα και τον παγκόσμιο πολιτισμό. Υποράμμισε ότι «η ιστορία της χώρας μας «γέννησε» την ιδέα του μαραθώνιου αγώνα, ενός αγώνα υπέρβασης των ανθρωπίνων ορίων για ελευθερία και δημοκρατία» και πρόσθεσε πως «ως πολιτεία, στηρίζουμε και επενδύουμε σε αυτόν τον αγώνα και σε ανάλογες εκδηλώσεις του ΣΕΓΑΣ, που αναδεικνύουν διαχρονικά τις πανανθρώπινες αξίες».

Από την πλευρά τους, οι πρόεδροι των αθλητικών οργανώσεων και ο δήμαρχος της πόλης μίλησαν, επίσης, για την ιστορική σημασία της μάχης και του μαραθώνιου δρόμου, ευχόμενοι «η καθιέρωση της φλόγας να αποτελέσει φόρο έμπνευσης, ανάδειξης και μετάδοσης των μηνυμάτων της δύναμης, της ελπίδας και της άμιλλας».

Η τελετή ολοκληρώθηκε με χορογραφία υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Νίκου Γκεσούλη και χορευτές της Δημοτικής Επιχείρησης Μαραθώνα, τους οποίους συνεχάρη ο κ. Παπούλιας.

Στο μουσείο, ο κ. Παπούλιας απένειμε τα μετάλλια στους νικητές του πρώτου θαλάσσιου μαραθωνίου (Σεπτέμβριος 2009) με θερμές ευχαριστίες προς τον πρόεδρο του θεσμού, Ανδρέα Ποταμιάνο. Ακολούθως, ξεναγήθηκε από τη διευθύντρια και πρωταθλήτρια μαραθωνίου δρόμου (Ατλάντα '96), Μαρία Πολύζου, η οποία τον ενημέρωσε λεπτομερώς για τις συλλογές και τα μετάλλια νικητών μαραθωνοδρόμων, που αποτελούν αντικείμενα «κατάθεσης ψυχής, τα οποία μεταδίδουν το μήνυμα της επιμονής, της υπομονής, της δύναμης και της νίκης».

*από το : http://www.nooz.gr/

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ για Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

ΕΡΩΤΗΣΗ 05/11/2009

Προς την Υπουργό:
- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων

Πανεπιστήμιο συμβασιούχων το Πελοποννήσου




Επτά χρόνια μετά την ίδρυση του το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου εξακολουθεί να έχει βασικές ελλείψεις σε υποδομές, διδακτικό και διοικητικό προσωπικό που υπονομεύουν την ομαλή λειτουργία του. Έτσι μετά την ερώτηση που κάναμε στις 14/10/2008 (αριθμ. 8111) σχετικά με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου, επανερχόμαστε επειδή η κατάσταση εφέτος έχει επιδεινωθεί δεδομένου ότι το 50% περίπου του διοικητικού προσωπικού είναι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου οι οποίες λήγουν εντός του έτους και στις αρχές του επόμενου.

Δεδομένου ότι όλες αυτές οι συμβάσεις καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες

Ερωτάται η κ. Υπουργός:
Προτίθεται να προχωρήσει σε οριστική λύση του προβλήματος θεσμοθετώντας μόνιμη εργασιακή σχέση για τους εργαζόμενους ή θα διατηρήσει την υπάρχουσα ερμαφρόδιτη και απαράδεκτη κατάσταση με την οποία κατ’ ουσία αφήνεται στη τύχη του το πανεπιστήμιο και οι εργαζόμενοι σε αυτό;

Οι ερωτώντες Βουλευτές
Τάσος Κουράκης
Βασίλης Μουλόπουλος