~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μας αντιμετωπίζουν ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, δηλώνει ο Πατριάρχης στο CBS

      «Ορισμένες φορές μας σταυρώνουν»   





   Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο CBS   


Κωνσταντινούπολη: Τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Οικουμενικό Πατριαρχείο επικρίνει στο CBS ο κ. Βαρθολομαίος, λέγοντας ότι «στην Τουρκία μας αντιμετωπίζουν δεύτερης κατηγορίας πολίτες» και δηλώνει ότι το Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τα εδάφη όπου ιδρύθηκε «ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι».
Σε συνέντευξή του στη δημοφιλή εκπομπή 60 minutes του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CBS, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισημάνει ότι «μας αντιμετωπίζουν δεύτερης κατηγορίας πολίτες, δεν πιστεύουμε ότι έχουμε τα ίδια δικαιώματα με τους άλλους Tούρκους πολίτες».
Σε ότι αφορά το μέλλον του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δήλωσε ότι «αυτή η Εκκλησία ιδρύθηκε σε αυτά τα χώματα πριν από 17 αιώνες» ξεκαθαρίζοντας πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης εμφανίζεται αποφασισμένος και δηλώνει πως «Για εμάς εδώ είναι η συνέχεια της Ιερουσαλήμ και εξίσου ιερή γη. Προτιμάμε να παραμείνουμε εδώ παρά το γεγονός ότι κατά διαστήματα μας σταυρώνουν».
«Επισκέφτηκα τον πρωθυπουργό (Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν) και πολλούς υπουργούς εκθέτοντας τα προβλήματα μας... ζητώντας βοήθεια (για τη λύση τους)» υπενθυμίζει επισημαίνοντας ότι δεν βρήκε ανταπόκριση από την πλευρά της κυβέρνησης.
Οι δηλώσεις του Οικουμενικού Πατριάρχη βρέθηκαν στο επίκεντρο των τουρκικών δημοσιευμάτων. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από το CBS στις 19:00 ώρα Νέας Υόρκης, την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου.

(από το http://www.in.gr/