~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ραντεβού στα Κύθηρα δίνουν και φέτος οι έλληνες φίλοι της φωτογραφίας

Ταξίδι στα Κύθηρα
Στο χαλαρό κλίμα που επιβάλλει το όμορφο νησί και η φιλοξενία της διοργανώτριας Πολιτιστικής Εταιρείας Κυθήρων, θα χωρέσουν μέσα σε 4 μέρες (από την Τετάρτη έως την Κυριακή) το καθιερωμένο διήμερο Συνέδριο για την Ιστορία της Ελληνικής Φωτογραφίας, εγκαίνια εκθέσεων, προβολές και συζητήσεις.
*Ο Αρης Γεωργίου παρουσιάζει πρώτη φορά το Blue Telephone Book. Οταν ο ιδρυτής της Φωτογραφικής Συγκυρίας άρχισε να αντικαθιστά τη χειρόγραφη ατζέντα του με ψηφιακά αρχεία, συνειδητοποίησε ότι αυτό το μικρό μπλε βιβλιαράκι ήταν που τον κρατούσε επί 10 χρόνια σε κοινό παρελθόν και μέλλον με πολλούς ανθρώπους. Αφού φωτογράφισε τις σελίδες του, έστησε δίπτυχα στα οποία δίπλα από κάθε φωτογραφημένη σελίδα τοποθετήθηκε είτε το πορτρέτο του ανθρώπου στον οποίο ανήκουν τα στοιχεία είτε άλλη φωτογραφική εικόνα που συνειρμικά καλούσε από τις αναμνήσεις του. *Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, Γιάννης Σταθάτος, επιμελείται την ομαδική έκθεση Νέων Ελλήνων Φωτογράφων. Αστικό τοπίο, πειραματισμοί, εικαστικές εμπνεύσεις και καταγραφές παρουσιάζονται με μοναδικό κριτήριο την ποιότητά τους. *Πέρυσι είχε βραβευθεί ανάμεσά τους η Ελενα Πανούλη κι έτσι παρουσιάζει φέτος την «Ειλικρίνεια της Γραμμής». Μια σειρά από έγχρωμες τετράγωνες εικόνες που μέσα από αυστηρές γεωμετρικές συνθέσεις και μετωπικές λήψεις προσεγγίζουν τον άνθρωπο μέσα από τα δημιουργήματά του.*Η φετινή έκθεση ιστορικής φωτογραφίας έχει τίτλο «Μετάλλου Αφορμή, Τόπου Γέννηση» κι έρχεται από ένα άλλο νησί, τη Θάσο. Στρογγυλά τραπέζια, συζητήσεις, προβολές γίνονται πρωί και απόγευμα, ενώ το βράδυ εγκαινιάζονται οι εκθέσεις. Το Σάββατο θα απονεμηθεί και το βραβείο του Δήμου Κυθήρων για το φωτογραφικό βιβλίο της χρονιάς. Περισσότερες λεπτομέρειες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο www.photokythera.com. Αν πάλι θέλετε να συμμετάσχετε στο ραντεβού, με ένα τηλεφώνημα στο 2736031718 ίσως προλάβετε τις ειδικές τιμές της διοργάνωσης.
ΕΙΡ. ΚΟΝΤΟΓΕΩΡΓΙΟΥ
*εφημ. "Ελευθεροτυπία" 21/09/2008