~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Οι Αρκάδες Ζωγράφου ματαίωσαν εκδήλωση για Θ.Κολοκοτρώνη


  • Αρκαδική
  • Επικαιρότητα
    

Ο Σύνδεσμος Αρκάδων Ζωγράφου «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» ανακοινώνει ότι φέτος δεν πραγματοποίησε την καθιερωμένη εδώ και 15 χρόνια εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Ελευθερωτή του Γένους μας Θεόδωρο Κολοκοτρώνη , που γινόταν τέλος Σεπτεμβρίου με την ευκαιρία της επετείου της απελευθερώσεως της Τριπολιτσάς.  

Οι αιτίες πολλές όπως: 1. Η οικονομική κρίση, 2. Η έλλειψη ενδιαφέροντος από το Δήμο Ζωγράφου να συνεχίσει το θεσμό, 3. Η αδιαφορία του κόσμου να συμμετέχει σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις κ.α.Ο Σύνδεσμος πάντως στις 23 Σεπτεμβρίου ετέλεσε μόνον επιμνημόσυνη δέηση προ της προτομής του ήρωα στην ομώνυμη πλατεία στο Γουδή, χωρίς την παρουσία επισήμων και κόσμου, έτσι απλά και απέριττα.

Επίσης αντί εξόδων, που θα δαπανώντο για την εκδήλωση, διέθεσε άλλα 200ευρώ στο Σύλλογο Αρκάδων Ν.Ηρακλείου Αττικής, που έχει αναλάβει την ολοκλήρωση του εξωραϊσμού του εγκαταλελειμμένου εδώ και 230 χρόνια τάφου του Κωνσταντή Κολοκοτρώνη, πατέρα του Γέρου του Μοριά, στο χωριό Κυβέλεια της Μάνης.
ΕΚ ΤΟΥ Δ.Σ.