~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Την παραίτηση του Π. Τατούλη ζήτησαν 4 αντιπεριφερειάρχες του

"Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τατούλη"


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο μέτωπο της παράταξης του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, καθώς οι αντιπερειφερειάρχες Παναγιώτης Αλευράς, Γιώργος Δέδες, Ανδρέας Πουλάς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος ζήτησαν, με κοινή ανακοίνωσή τους, την παραίτησή του από το αξίωμα του περιφερειάρχη. Η εξέλιξη αυτή, λίγες εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των περιφερειακών εκλογών, δίνει νέα τροπή στην αναμέτρηση για την ανάδειξη του επόμενου περιφερειάρχη στην Πελοπόννησο.

Η αιτία για την αντίδραση των παραπάνω στελεχών της παράταξης του κ. Τατούλη θα πρέπει να αναζητηθεί στο ότι το ψηφοδέλτιο που καταρτίζει ο νυν περιφερειάρχης περιέχει στελέχη που πρόσκεινται κατά κύριο λόγο στη Νέα Δημοκρατία. Σημειώνεται ότι στις προηγούμενες εκλογές, ο κ. Τατούλης δεν είχε την επίσημη στήριξη της Ν.Δ. Στην ανακοίνωση επισημαίνονται προβλήματα στη λειτουργία της παράταξης: "Η ευθύνη γι' αυτήν τη διάλυση και τον ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής δράσης βαραίνει αποκλειστικά τον περιφερειάρχη, ως επικεφαλής της". Και προσθέτουν: "Αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής ευθύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλει άμεσα την παραίτησή του". Η επιστολή, μάλιστα, καταλήγει με την καυστική φράση "Καληνύχτα και καλή τύχη, κ. Τατούλη".


Οδυσσέας Βουδούρης: Το "σύστημα Τατούλη" καταρρέει

"Η κατάρρευση εκ των έσω του 'συστήματος Τατούλη', με τη φυγή ήδη 4 εκ των 9 στενών συνεργατών του, λίγες εβδομάδες πριν από τις εκλογές, δεν πρέπει να εκπλήσσει κανέναν", τόνισε ο υποψηφίος περιφερειάρχης Οδ. Βουδούρης. Ο υποψήφιος που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για την Πελοπόννησο χαρακτήρισε προδιαγεγραμμένη την κατάληξη αυτή, "μιας και η Πελοπόννησος τα τρεισήμισι τελευταία χρόνια υπήρξε η Περιφέρεια όπου βρήκε εφαρμογή η νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης, στην πιο ακραία της μορφή, με συγκεντρωτισμό, πλήρη αδιαφάνεια και σκοτεινές επιλογές. Το "όραμα" Φούχτελ-Τατούλη για μετατροπή μιας ολόκληρης Περιφέρειας σε Ειδική Οικονομική Ζώνη αποδείχθηκε θνησιγενές".

Καταλήγοντας, ο Οδ. Βουδούρης τόνισε πως "η κοινωνία της Πελοποννήσου δηλώνει έτοιμη και αποφασισμένη να γυρίσει σελίδα και να εμπιστευθεί τις τύχες της σε μια περιφερειακή διοίκηση με όραμα την πραγματική ανάπτυξη, την αποκατάσταση των δημοκρατικών διαδικασιών, την ανάδειξη της Πελοποννήσου στη θέση που επιτάσσει η Ιστορία και ο πολιτισμός της".

_____________
εφημερίδα Η ΑΥΓΗ Κυριακή 16 Mαρτίου 2014