~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Τρίπολη: Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος στον ανισόπεδο κόμβο


Αποτελεί τη βασική πύλη εισόδου και εξόδου προς και από την Αθήνα...

Η εφαρμογή προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, αποφασίστηκε από την Αστυνομική Διεύθυνση Αρκαδίας σε τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, για λόγους ανακατασκευής του οδοστρώματος στον ανισόπεδο κόμβο, που βρίσκεται η βασική πύλη εισόδου και εξόδου της Τρίπολης στον και από τον αυτοκινητόδρομο.

Οι ρυθμίσεις προβλέπουν ολικό αποκλεισμό των κλάδων εξόδου και εισόδου του ανισόπεδου κόμβου στην κατεύθυνση προς Αθήνα. Ο αποκλεισμός και οι ρυθμίσεις άρχισαν στις 07.00 το πρωί και θα διαρκέσουν το αργότερο έως τις 22.00 το βράδυ της Πέμπτης.
Κατά την ίδια χρονική περίοδο, η κυκλοφορία και των δύο κατευθύνσεων της παλαιάς εθνικής οδού Τριπόλεως - Άργους θα εκτρέπεται εναλλάξ, είτε στην κατεύθυνση προς Άργος, είτε στην άλλη προς Τρίπολη -ανάλογα με την πορεία των κατασκευαστικών εργασιών- και δε θα διακοπεί.

Οι οδηγοί από και προς την Τρίπολη θα εξυπηρετούνται μέσω του ισόπεδου κόμβου Μάκρης (εθνική οδός Καλαμάτας - Τρίπολης) και των ανισόπεδων κόμβων Τεγέας (εθνική οδό Τρίπολης - Σπάρτης) και Νεστάνης, σε παρακαμπτήριες διαδρομές. *από το: http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=41218&catid=6