«Οταν ο Κ. Καραμανλής ανέλαβε την εξουσία το 2004 υποσχέθηκε αλλαγές απ' όσα έπραξαν οι σοσιαλιστές τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ωστόσο, η προκήρυξη πρόωρων εκλογών δείχνει πως η συντηρητική κυβέρνησή του σε ορισμένα σημεία παρουσίασε πολύ γρήγορα πολλές ομοιότητες με τις προηγούμενες». Ετσι ξεκινά ένα από τα κύρια σχόλια της «Ζιντόιτσε Τσάιτουνγκ» στο φύλλο του Σαββατοκύριακου, που αναφέρεται στα προβλήματα της ελληνικής κυβέρνησης, τα σκάνδαλα διαφθοράς και τον νεποτισμό που τελικώς δεν απεφεύχθη, όπως και στο σοβαρότατο ζήτημα της αντιμετώπισης των εκτεταμένων καταστροφικών πυρκαγιών του φετινού καλοκαιριού. «Ο Ελληνας πρωθυπουργός απευθύνεται τώρα εσπευσμένως σ' όλες τις εργατικές βαθμίδες εκλογέων -ακόμη και στους Τσιγγάνους, μια συνήθως αγνοημένη κοινωνική ομάδα- με προεκλογικές υποσχέσεις», γράφει η γερμανική ημερήσια εφημερίδα. «Ολα, δηλαδή, ως είχαν -θα μπορούσε να νιώσει κανείς οίκτο για τους Ελληνες- ωστόσο η οικονομία συνεχίζει να σημειώνει πρόοδο και η ανεργία να μειώνεται», συνεχίζει το δημοσίευμα. Και καταλήγει: «Προς το παρόν φαίνεται πως στον Κ. Καραμανλή προσφέρεται μια δεύτερη ευκαιρία».
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/08/2007
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου