~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΤΙ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΦΩΤΙΕΣ ΣΕ ΠΑΡΝΗΘΑ - ΠΕΝΤΕΛΗ

«Προίκα» θανάτου για την Αττική
Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ
Επικίνδυνη «προίκα» για τα επόμενα χρόνια αφήνουν στο Λεκανοπέδιο οι φωτιές της Πάρνηθας, της Πεντέλης και του Υμηττού. Μπορεί τους καπνούς και τα πυκνά σύννεφα να τους απομάκρυναν τα μελτεμάκια του Αυγούστου, όμως τα συνεπακόλουθα της οικολογικής καταστροφής των περίπου 60.000 στρεμμάτων στην Αττική θα τα βιώσουμε, και μάλιστα έντονα, τα επόμενα χρόνια. Υψηλές θερμοκρασίες, μεταβολή του μικροκλίματος, αύξηση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, διάβρωση του εδάφους και κατολισθήσεις θα είναι οι άμεσες επιπτώσεις στη ζωή μας. Το σημαντικότερο απ' όλα είναι ότι το ήδη επιβαρημένο με ρύπανση σκηνικό της Αθήνας φορτώθηκε και άλλους ρύπους που φτάνουν σε επικίνδυνα πια όρια. Η πυρκαγιά και το σύννεφο καπνού μπορεί να συμβάλλουν στη δημιουργία φωτοχημικού νέφους. Επίσης, η φωτιά δεν κατακαίει μόνο έλατα, πεύκα και άλλα φυτά, ελάφια, αλεπούδες, χελώνες και άλλα μικρά ζώα που θα πάρει καιρός να ξαναεμφανιστούν στους πληθυσμούς που ζούσαν στον εθνικό δρυμό και το περιαστικό δάσος, αλλά και... την ζητούμενη «ηρεμία και ειρήνη» σε μια πόλη που αποπνέει την αίσθηση του πολέμου. Μιλούν στην «Ε» ο διευθυντής της Greenpeace Νίκος Χαραλαμπίδης, ο επίτιμος πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, Γιώργος Σφήκας, ο πνευμονολόγος Επαμεινώνδας Κοσμάς, ο κοινωνικός ψυχολόγος Ορέστης Νέτας και ο Κωνσταντίνος Λιαρίκος, υπεύθυνος περιβαλλοντικών δράσεων του WWF Ελλάς.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 20/08/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: