~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Στο χειρουργείο ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος



ΜΑΪΑΜΙ:
Στο χειρουργείο για την κρίσιμη επέμβαση μεταμόσχευσης ήπατος εισήλθε, λίγο μετά τις 2 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας, ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Ο αρχιεπίσκοπος μπήκε στο χειρουργείο αμέσως μόλις βρέθηκε μόσχευμα, ενώ η επέμβαση αναμένεται να διαρκέσει πέντε ώς έξι ώρες, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος. Η επέμβαση πραγματοποιείται στο κέντρο μεταμοσχεύσεων στο Μαϊάμι.
Ο αρχιεπίσκοπος είχε εισαχθεί στις 9 Ιουνίου στο Αρεταίειο Νοσοκομείο με γαστρεντερικές διαταραχές και πυρετό και είχε υποβληθεί σε σειρά εξετάσεων. Λίγες μέρες μετά υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα στο παχύ έντερο, και σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς «η εγχείρηση ήταν ριζική και επιτυχής».
Ακολούθησαν συσκέψεις με Ελληνες και ξένους επιστήμονες για την επιλογή της κατάλληλης θεραπείας που κατέληξαν στην αναχώρησή του στις 18 Αυγούστου, με το πρωθυπουργικό «Εμπραέρ» για το Μαϊάμι. Εκεί αποφασίστηκε να υποβληθεί σε μεταμόσχευση «υψηλού ρίσκου», την οποία ανέλαβε ο Ελληνοαμερικανός Ανδρέας Τζάκης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Μαϊάμι. Η επέμβαση αυτή χαρακτηρίζεται ως η ύστατη λύση για τον αρχιεπίσκοπο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/10/2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: