~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Αστέρας έσβησε τους αστέρες





ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ: ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΤΟΥ ΚΑΜΠΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΝΩΘΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

του Άρη Κολιτζογιαννάκη
Ο Κάλι αγκαλιάζει τον σκόρερ του Αστέρα Ροζέριο Μάρτινς

Άλλος ήταν ο... αστέρας στην Τρίπολη! Ο Αστέρας πέτυχε σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας νίκη (1-0) και σταμάτησε το σερί επιτυχιών (τέσσερις νίκες) του Παναθηναϊκού σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Ήταν η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα της νεοφώτιστης ομάδας της Πελοποννήσου, η οποία έσπασε όχι μόνο την γκίνια της στο σκοράρισμα (πρώτο γκολ έπειτα από 4 αγωνιστικές), αλλά και το φετινό αήττητο των «πρασίνων»!
Ο Πάουλο Λούις Κάμπος έκανε ματ στον Ζοζέ Πεσέιρο και με διπλή άμυνα ζώνης βραχυκύκλωσε τον ανούσιο και αργό στην ανάπτυξη Παναθηναϊκό. Επιθετικά η ομάδα της Τρίπολης δεν ήταν αποτελεσματική, όμως με τον Ροζέριο Μάρτινς να κάνει καταπληκτικό παιχνίδι στο κέντρο και τον δαιμόνιο Φιλομένο να ανακατεύει την κακή και ασταθή, χθες, άμυνα του ΠΑΟ, δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για γκολ και το κατάφεραν με πέναλτι. Στο 51΄, ο Σέζαρεκ από κεφαλιά πάσα του Φιλομένο στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟ βρέθηκε σε απόσταση βολής, όμως ο Σαριέγκι που είχε χάσει τον Κροάτη επιθετικό στη φάση αυτή, τον τράβηξε από τη φανέλα και τον ανέτρεψε. Ο Ροζέριο Μάρτινς σημάδεψε σωστά από τα 11 βήματα και πέτυχε το «χρυσό» γκολ.
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΕΤΑΙ
Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να ανασυνταχθεί, ο Πεσέιρο έριξε στο παιχνίδι και τον ταχύτατο Νταμέ Εν Ντόι, ο οποίος με κάποιες ατομικές ενέργειες δεν κατάφερε να αλλάξει τίποτα. Οι πιο σημαντικές φάσεις για τον ΠΑΟ έγιναν στις καθυστερήσεις, όταν στο 92΄ ο Εν Ντόι, πιο ψηλά από όλους, με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ (κοντά από το δεξί κάθετο δοκάρι του Αμπάρη), αλλά και στο 94΄, όταν ο Παναθηναϊκός ζήτησε (και φαίνεται να έχει δίκιο) πέναλτι σε τράβηγμα του Σαλπιγγίδη από τον Μασάρο.
Χωρίς φαντασία, παιχνίδι από τα πλάγια και με τις κάθετες πάσες να απουσιάζουν, οι φιλοξενούμενοι έγιναν εύκολη λεία και δεν απείλησαν ιδιαίτερα για την ισοφάριση. Στο 58΄, ο Παπαδόπουλος έπειτα από πάσα του Καραγκούνη έπιασε δυνατό σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 60΄ ο Μασάρα έκανε σκληρό φάουλ (με τα δύο πόδια) στον Εν Ντόι, που έμεινε για λίγα λεπτά στο έδαφος.
Στο 70΄, ο Μάλαρτζ με διπλή προσπάθεια έδωσε τέλος στην αντεπίθεση του Αστέρα με τον Φιλομένο, ενώ λίγα λεπτά μετά πρόλαβε τον Ιωάννου και σε έξοδό του έδιωξε με το σώμα έξω από τη μεγάλη περιοχή!

ΤΑΚΤΙΚΗ
Ο Πάουλο Λούις Κάμπος κατάφερε να κλείσει τους διαδρόμους στο πρώτο ημίχρονο, ακολουθώντας το σύστημα 3-6-1, με αιχμή του δόρατος τον Ντάνιελ Σέζαρεκ. Κάποιες στιγμές μετατρεπόταν και σε 3-5-2, με τον Κροάτη επιθετικό να έχει δίπλα του τον Φιλομένο, ενώ η διπλή άμυνα ζώνης του Αστέρα εξουδετέρωνε τις φάσεις του αντιπάλου από τη γέννησή τους. Οι γηπεδούχοι έχοντας δυνατό κέντρο και μαρκάροντας σωστά στα άκρα, κατάφεραν να μπλοκάρουν τους «πράσινους», που έχασαν μόνο μια μεγάλη ευκαιρία στα 45 λεπτά και αυτή από στημένη φάση! Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος κέρδισε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή το φάουλ από τον Μασάδο και το εκτέλεσε απευθείας ο Μαρσέλο Μάτος. Το δυνατό ευθύβολο σουτ του Βραζιλιάνου απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αμπάρης.

ΛΑΘΗ
Η άμυνα του Παναθηναϊκού δεν απέφυγε τα λάθη (4-4-2 το σύστημα), με τους δύο ακραίους Λουκά Βύντρα και Μίκαελ Νίλσον, αλλά και το κεντρικό δίδυμο Νασίφ Μόρις και Χοσού Σαριέγκι να μην εμπνέουν τη σιγουριά που είχαν σε αλλά ματς. Μόλις στο 6΄ από σέντρα του Ντόντε από αριστερά ο Σέζαρεκ πρόλαβε τον Μόρις στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟ και πλάσαρε άουτ (!), ενώ στο 22΄ χρειάστηκε η απόκρουση (σε κόρνερ) του Μάλαρτζ σε δυνατό σουτ του Μάρτινς. Ο Αστέρας έφθασε κοντά στο γκολ και στο από απευθείας χτύπημα φάουλ του Φλάβιο Ντε Σόουζα ο Μασάδο πήρε την κεφαλιά, με την μπάλα να καταλήγει στο δοκάρι, όμως σημειώθηκε σε θέση οφσάιντ. Οι φωνές του Ζοζέ Πεσέιρο δεν άλλαξαν κάτι στο πρώτο ημίχρονο και παρά τις εσωτερικές αλλαγές στα χαφ (ο Καραγκούνης πήγε δεξιά και ο Δημούτσος αριστερά) «οι πράσινοι» έδειξαν έλλειψη φαντασίας, ενώ η μπάλα έφθανε δύσκολα στους δύο επιθετικούς Παπαδόπουλο και Σαλπιγγίδη. Λίγο πριν από τη λήξη του ημιχρόνου, ο Ζαν Κάρλος Ντόντε τραυματίστηκε και έγινε αλλαγή από τον Μασάρα.
Ο διαιτητής Κοντογιαννίδης έκανε το μεγάλο λάθος στις καθυστερήσεις, όταν δεν έδωσε το πέναλτι στον Παναθηναϊκό. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν, καθώς θεώρησαν πολλά τα 5 λεπτά καθυστέρησης που έδωσε. Σε όλο το υπόλοιπο παιχνίδι ήταν καλός και κοντά στις φάσεις.

*από την εφημ. ΟΜΑΔΑ των ΝΕΩΝ Δευτέρα 8.10.07

Δεν υπάρχουν σχόλια: