~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος - Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ.

Με πάθος για την Ελλάδα,
ζωντανεύουμε ξανά τα όνειρά μας!
Γιώργος Παπανδρέου

Ο Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος γεννήθηκε το 1962 και κατάγεται από τα Τρόπαια Αρκαδίας. Είναι γιός του Σπύρου Γιαννόπουλου, που διετέλεσε Βουλευτής, Υποδιοικητής του ΙΚΑ και Διοικητής του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ). Είναι παντρεμένος με την Πολιτική Επιστήμονα Παρασκευή Ρόδη και έχει δύο γυιούς, τον Σπύρο και τον Μιχάλη.


Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Διπλωματούχος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Εργάστηκε επί δεκαετία ως Τεχνικός Διευθυντής σε μεγάλη Βιομηχανία του Ιδιωτικού Τομέα και διατηρεί Γραφείο Μελετών που ειδικεύεται στην Μηχανοργάνωση Επιχειρήσεων, στην Υλοποίηση δικτύων και το Internet, στη μελέτη και κατασκευή Λογισμικού και στα Συστήματα Αυτοματισμού για τη Βιομηχανία.


Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική και πολιτική δράση στο φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα, ως μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και της ΠΑΣΠ. Εκλέχτηκε Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και εκπρόσωπος στη Σύγκλητο του Ε.Μ.Π. Συμμετείχε σε τρία Πανσπουδαστικά Συνέδρια.

Εκλέχτηκε επανειλημμένα ως μέλος της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ στο Γραφείο Πόλης της Αθήνας της Σπουδάζουσας Νεολαίας και ήταν σύνεδρος στο πρώτο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1984.
Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει ενεργά στις εκλογικές αναμετρήσεις στο νομό Αρκαδίας. Στις εκλογές της 9ης Απριλίου 2000 ήταν Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ. Τον Οκτώβριο του 2006 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας.


Ο αείμνηστος Σπύρος Γιαννόπουλος είναι χαρακτηριστικός εκπρόσωπος μιας γενιάς πολιτικών που βίωσαν την μεταπολεμική Ελλάδα, τη δικτατορία και τη μεταπολίτευση, ύψωσαν τη φωνή και το ανάστημά τους, έσπασαν τα δεσμά με το παρελθόν και με τη ριζοσπαστική τους δράση έβαλαν την ανεξίτηλη σφραγίδα τους στη σύγχρονη ιστορία του τόπου μας.


* * *

Βρισκόμαστε στην πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, μια εποχή ραγδαίων εξελίξεων και κοσμογονικών αλλαγών. Η Ελλάδα τώρα μπορεί, χάρη στους κόπους όλων μας, να αντιμετωπίζει το μέλλον με αισιοδοξία και από καλύτερη θέση. Η μεγαλύτερη πρόκληση -ιδιαίτερα για τους νέους- είναι να συνεχίσουμε την πορεία μας υπεύθυνα και αποτελεσματικά. Συνεπείς στις απόψεις και στους ανθρωπιστικούς μας στόχους, αλλά και Σύγχρονοι με ισότιμη συμμετοχή στην παγκόσμια πλέον κοινωνία της επικοινωνίας και της πληροφορίας.
Εφόδιο σ'αυτή την πορεία αποτελούν οι παραδοσιακές αξίες μας, οι κοινωνικοί αγώνες και οι κατακτήσεις μας, που έχουν καταξιώσει την Ελλάδα στην Ευρώπη και στον Κόσμο. Για μένα προσωπικά αποτελεί ιδιαίτερη κληρονομιά η οικογενειακή μου παράδοση και η έντιμη πολιτική δραστηριότητα του πατέρα μου Σπύρου Γιαννόπουλου, σημερινού διοικητή του ΟΓΑ. Η πολύτιμη παρακαταθήκη των κοινωνικών αγώνων της μεταπολίτευσης και της αλλαγής, όπου συμμετείχα ενεργά, έχουν καθορίσει με σαφήνεια τους πολιτικούς μου στόχους.
Εφόδιό μου αποτελεί η επιστημονική μου γνώση και επαγγελματική μου εμπειρία, στην αιχμή της τεχνολογίας, την πληροφορική. Στην Ελλάδα του 2000, με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, οι νέες τεχνολογίες είναι το σύγχρονο εργαλείο για την εμβάθυνση του εκσυγχρονισμού και την περαιτέρω προαγωγή του ανθρώπου, της κοινωνίας και της χώρας.
Η απόφασή μου να είμαι υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στην Αρκαδία είναι φυσική συνέχεια της παράδοσης, των αγώνων και των γνώσεών μου. Πιστεύω ότι η Αρκαδία και οι Αρκάδες αξίζουν κάθε δυνατή προσπάθεια για ουσιαστική ανάπτυξη και βελτίωση της ζωής τους. Η υποψηφιότητά μου είναι η αφετηρία της πολιτικής μου δραστηριότητας στην κατεύθυνση αυτή. Θα είμαι σταθερά και υπεύθυνα κοντά σας για κοινή πορεία σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο.

Γιάννης Σπ. Γιαννόπουλος
Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ


*Γραφείο Αθήνας:
Σολωμού & Μπόταση 9, 2ος όροφος, 10682, Αθήνα
Τηλ. 2103306625 Fax. 2103306623


Γραφείο Τρίπολης:
Εθνικής Αντίστασης 57-59, 3ος όροφος, 22100, Τρίπολη
Τηλ. 2710238605

Δεν υπάρχουν σχόλια: