~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

H μοναδικότητα της Τσακωνιάς...



Πρόταση ανάπτυξης για την Κυνουρία
Η Κυνουρία πληρώνει την έλλειψη μίας αναπτυξιακής πολιτικής για την περιφέρεια και την αδυναμία ή την έλλειψη βούλησης της πολιτικής εξουσίας να χαράξει και να υλοποιήσει μια στρατηγική προοπτικής που θα αναδείξει τον πλούτο της, τη μοναδικότητα της Τσακωνιάς και θα περιορίσει την ερήμωση των χωριών.
Ειδικά για έναν τόπο με τόσες ιδιαιτερότητες, τόσο εξαίσιο φυσικό κάλλος όπως η επαρχία μας, πρέπει να τον γνωρίσεις και να τον αγαπήσεις γιατί μόνο έτσι θα μπορέσεις να προσφέρεις.
Η Κυνουρία και ο Πάρνωνας πρέπει να μπουν σε τροχιά ανάπτυξης। Δεν θα πάψω ποτέ να λέω ,μέχρι να υλοποιηθεί, πως το ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη της επαρχίας μας.
Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κυνουρίας είναι η φυσική της ομορφιά και η ιστορία της. Το μέλλον της στηρίζεται σε μορφές ήπιας ανάπτυξης που θα έχει ως βάση αυτά τα δυο οικονομικά μεγέθη, τη φύση και τον πολιτισμό.
Η αξιοποίηση τους μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του τουρισμού όπου σε συνάρτηση με την αγροτική ανάπτυξη, την κτηνοτροφία και την αλιεία μας θα καταστήσουν την επαρχία μας κέντρο ανάπτυξης και τουρισμού.
Η επίτευξη ενός τέτοιου στόχου ανάπτυξης απαιτεί :
- Την ανάδειξη και προβολή της φυσικής ομορφιάς με ήπιες μορφές παρέμβασης στα τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, ώστε να προστατευθούν και να γίνουν γνωστά στο ευρύ κοινό (Υγροβιότοπος Μουστού κλπ).Με διάνοιξη δρόμων, χάραξη πεζοπορικών-ορειβατικών μονοπατιών, διαμόρφωση χώρων αναψυχής σε ποτάμια, γεφύρια, εξωκλήσια, με σεβασμό στο περιβάλλον. Με ανάδειξη του συγκριτικού πλεονεκτήματος βουνό-θάλασσα.
- Την διατήρηση της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής.
Όλα τα χωριά μας είναι πετρόκτιστα με ξεχωριστή προσωπικότητα και πρέπει να διατηρήσουν ή να επανεύρουν την παλιά τους όψη.
Να υπάρξει φροντίδα να συντηρηθούν και να αποκατασταθούν στην αρχική τους μορφή βρύσες, γεφύρια ,σχολεία.
- Να υπάρξει προστασία και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων .Να αναστηλωθούν –συντηρηθούν τα μνημεία (κάστρα, ναοί, μοναστήρια, γεφύρια)
- Την προβολή-ανάδειξη της Ιστορίας και του Πολιτισμού του τόπου.
- Την διατήρηση και προβολή εθίμων.
- Την προσφορά αγνών-τοπικών προϊόντων.
- Την δημιουργία ξενώνων.
-Τη δημιουργία διαδρομής προσκυνήματος(Ελωνα-Σίντζα-Μαλεβή-Αρτοκωστά-Καρυά Πρόδρομος-Λουκού-Παλαιοπαναγιά)
-Τη διαφήμιση του τόπου μέσω ΤΒ- διαδίκτυο-έντυπα.

Χρέος και υποχρέωση όλων μας είναι να προστατεύσουμε τα πλεονεκτήματα μας και να μην επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση ή τρίτον να καταστρέψει το φυσικό μας πλούτο, να παραγκωνίσει και να διαστρεβλώσει την Ιστορία μας

(Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Νατάσας Πετρούλια στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «Επί της ουσίας», με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο (20/3/2007) για την ανάπτυξη της Κυνουρίας μπορείτε να ακούσετε εδώ: http://boomp3.com/listen/bzvr6iqur_y/ραδιοφωνική-συνέντευξη-20-3-07)

Δεν υπάρχουν σχόλια: