~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ευρεία κινητοποίηση της Ομογένειας των ΗΠΑ για τους πληγέντες


30/8/2007 5:38:00 μμ
Η Ομογένεια της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης κινητοποιείται για να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους πληγέντες από την πύρινη λαίλαπα στην Ελλάδα.


Το ΣΑΕ Περιφέρειας ΗΠΑ, το Ελληνο-Αμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο Αμερικής, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και άλλοι φορείς έχουν ανοίξει λογαριασμούς για την οικονομική ενίσχυση των πυροπαθών.
Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος με εγκύκλιο του καλεί τους ομογενείς σε όλη την χώρα να συνεισφέρουν, τονίζοντας:
«Κάνουμε έκκληση να αναπεμφθούν δεήσεις την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου σε όλες τις ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής υπέρ ασφαλείας και ανακουφίσεως των πληγέντων από τις πυρκαγιές και υπέρ ταχύτατης καταπαύσεως των πυρκαγιών και των εμπρησμών»
Ο κκ Δημήτριος αναφέρει ακόμη ότι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πρέπει να τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση για όλους εκείνους οι οποίοι έχασαν τη ζωή των στη μάχη με τις φλόγες.

«Παρακαλούμε, επίσης, την ίδια ημέρα (Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου ή την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου) να περιαχθεί ειδικός δίσκος για την ανακούφιση των θυμάτων και την προσφορά βοηθείας και ελπίδας στους ανθρώπους εκείνους των οποίων οι κοινότητες και τα σπίτια έχουν καταστραφεί. Όλες οι προσφορές είτε ενοριών είτε ατομικές πρέπει να αποστέλλονται στην Αρχιεπισκοπή με την ένδειξη «Greek Fires Relief Fund» καταλήγει.

Για τον ίδιο σκοπό, το ΣΑΕ με τη συνεργασία του Εθνικού Ελληνικού Καναλιού Αμερικής θα πραγματοποιήσουν τηλεμαραθώνιο την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων κάλεσε για σήμερα έκτακτη πανομογενειακή συγκέντρωση ώστε να αποφασιστούν περαιτέρω ενέργειες συμπαράστασης στους πληγέντες.


Απόψε (τοπική ώρα) διοργανώνεται σιωπηλή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Αθηνών στην Αστόρια.

Σε σχετική ανακοίνωση της Ομάδας Πρωτοβουλίας σημειώνονται τα εξής:
«Είναι χρέος μας, είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Στα μαύρα ντυμένοι, κρατώντας λευκά αναμμένα κεριά. Κρατώντας μικρά πανό με αγγλικό κείμενο ώστε να δίδεται το μήνυμα και στους Αμερικανούς πολίτες που μέρες τώρα βλέπουν την Ελλάδα μας να καίγεται μέσα από τα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.
Οι Έλληνες της Νέας Υόρκης, οι Έλληνες του κόσμου, ανεξάρτητα από ηλικίες, πέρα από μίση και πάθη, διαφορές και ίντριγκες, είμαστε εδώ! Ενώνουμε τη φωνή και την ψυχή μας με την Ελλάδα, τα αδέλφια μας. Όλους εκείνους που πάσχουν, που πονούν, που θλίβονται».

Δεν υπάρχουν σχόλια: