~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

600 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ




EΙΔΗΣΕΙΣ & ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
από την Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 9,15 FM

ΗΡΕΜΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΟΡΤΥΝΟΣ
Ελεγχόμενη είναι η κατάσταση αυτή την ώρα στο Δήμο Γόρτυνος. Σημαντικές καταστροφές έχει υποστεί το χωριό Σαρακίνι το οποίο κάηκε ολοσχερώς. «Ευτυχώς δεν είχαμε ανθρώπινα θύματα» δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία ο Δήμαρχος Κώστας Μιχόπουλος.

ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑΚΟΝΑ Σε ύφεση είναι η φωτιά σημειώθηκε το μεσημέρι στην θέση Φαράγγι – Λαγκάδα κοντά στην Αγριακόνα στα όρια των Δήμων Βαλτετσίου και Σκιρίτιδας. Τρία ελικόπτερα επιχειρούν αυτή την ώρα. Ανυπόστατες οι πληροφορίες ότι καίγεται το δάσος της Βλαχοκερασιάς» δηλώνει ο Δήμαρχος Σκιρίτιδας.


ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς ( κατηγορία κινδύνου 4 ), για τις περιοχές της Αρκαδίας προβλέπεται για σήμερα, σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.


ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΦΑΛΑΙΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Πρωτεύουσα της Μακεδονίας, την Θεσσαλονίκη, έφτασε στις καμένες περιοχές της Φαλαισίας. Εκεί βρέθηκε η υποψήφια βουλευτής Θεσσαλονίκης Έλενα Ράπτη. Ανθρωπιστική βοήθεια εστάλη και από δήμους της γειτονικής Μεσσηνίας.

600 ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ
Χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με το Γενικό Γραμματέα του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. Δημοσθένη Κατσιγιάννη στην νομαρχία Αρκαδίας στην Τρίπολη, με αντικείμενο την ενημέρωση των αυτοδιοικητικών παραγόντων στην υλοποίηση και εφαρμογή των μέτρων που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός σχετικά με το πρόγραμμα στέγασης των πυρόπληκτων. Η περιφερειάρχης Πελοποννήσου κα Αβούρη σε δηλώσεις της ανέφερε ότι προχωρά με εντατικό ρυθμό η καταγραφή των ζημιών από τις φωτιές και μέχρι τώρα, είπε, έχουν έρθει 10 οικίσκοι στο Λεοντάρι Φαλαισίας. Ανέφερε επίσης, ότι στην Αρκαδία έχουν καεί 500 – 600 σπίτια και αποθήκες. Τέλος, η κα Αβούρη επεσήμανε ότι 80 υλοτόμοι από την Πάρνηθα βρίσκονται στην Αρκαδία και υλοτομούν στο Ίσαρη Μεγαλοπόλεως διευκολύνοντας στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ τώρα μετακινήθηκαν στην περιοχή του Δήμου Γόρτυνος βοηθώντας στην κατάσβεση.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗ
Για ολοκληρωτική καταστροφή κάνει λόγο ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας. Παραμένει το μέτωπο κάτω από το Καστανοχώρι, αν και αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο. Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο της Μεγαλόπολης αποφάσισε κατά πλειοψηφία να διαμαρτυρηθεί έντονα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από την Πολιτεία και προειδοποιεί ότι θα κάνει κατάληψη των μονάδων της ΔΕΗ, αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: