~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το 2ο εργαστήρι παραδοσιακής τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια Αρκαδίας

   ΛΑΓΚΑΔΙΑ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  2018   

Αιτήσεις συμμετοχής για το 2ο Εργαστήρι της πέτρας έως τις 30 Ιουνίου

Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018
το 2ο εργαστήρι παραδοσιακής τέχνης της πέτρας στα Λαγκάδια Αρκαδίας
    από 30 Ιουλίου έως  5 Αυγούστου   

Στα Λαγκάδια Αρκαδίας, το "μαστοροχώρι" της Πελοποννήσου, σε συνέχεια του 1ου Εργαστηρίου Παραδοσιακής Τέχνης της Πέτρας θα διεξαχθεί το 2ο ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ από τις 30 Ιουλίου μέχρι τις 5 Αυγούστου 2018. Η φετινή θεματική θα εστιάσει στις ειδικές πέτρινες κατασκευές (εκκλησιές, γεφύρια, μύλοι, αλώνια, καλντερίμια, τοίχοι).
Το εργαστήριο εντάσσεται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, σε συνέργεια με Επιστημονικό εργαστήριο που θα γίνει παράλληλα στη Δημητσάνα από το ΥΠΠΟΑ και αποτελεί βασικό στόχο των πρακτικών διατήρησης, ανάδειξης και συνέχειας της άϋλης κληρονομιάς της τέχνης της παραδοσιακής τέχνης της πέτρας, που προωθούν ΤΑ ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ από το 2013.
Βασικός στόχος του εργαστηρίου είναι να εκπαιδεύσει την νέα γενιά μαστόρων της πέτρας που ήδη δραστηριοποιείται στην Πελοπόννησο, αξιοποιώντας τη μαστορική γνώση τοπικών πρωτομαστόρων και τον ιστορικό τόπο των έργων τους καθώς και προσκεκλημένων πρωτομαστόρων και θα περιλαμβάνει διαλέξεις από ειδικούς επιστήμονες, επιτόπια σεμινάρια επίδειξης από αρχιμάστορες και κυρίως εργαστήριο λιθοτεχνίας και λιθοδομής διάρκειας μια εβδομάδας.
Παράλληλα με την ομάδα μαστόρων θα λειτουργήσει και εργαστήριο μέχρι 20 προπτυχιακών και μεταπτυχιακών σπουδαστών/σπουδαστριών αρχιτεκτόνων και μηχανικών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την παραδοσιακή τέχνης της πέτρας.
Η συμμετοχή στο εργαστήριο για τους συμμετέχοντες και τις συμμετέχουσες που θα επιλεγούν θα είναι δωρεάν. 
Τα ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ θα καλύψουν το "δεκατιανό", τις μετακινήσεις τους από τον οικισμό προς το Εργαστήριο (Ντραΐνα) και τη Δημητσάνα για τις εκδηλώσεις που είναι κοινές με το Θερινό Σχολείο για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά και θα εξασφαλίζουν ειδικές εκπτώσεις στη διαμονή τους. 
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας ειδική αίτηση και αποστέλλοντάς τη στη γραμματεία των ΑΝΘΕΩΝ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ μέχρι 30/6/2018. Η γνωστοποίηση της επιλογής θα γίνει μέχρι τις 10 Ιουλίου.

___________

Δεν υπάρχουν σχόλια: