~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το 3ο Μνημόνιο μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας

vasanizomai.jpg

Το 3ο Μνημόνιο μετατρέπει την Ελλάδα σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας
Αποδοχή του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού...


Ο ΣΥΡΙΖΑ μόνο ως ένα αντινεοφιλελεύθερο κι αντιμνημονιακό κόμμα έχει μέλλον και προοπτική και φυσικά η κυβέρνηση, με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, τη μόνη εξουσιοδότηση που έχει από τον λαό είναι να ακυρώσει τη λιτότητα και να καταργήσει το 1ο και 2ο Mνημόνιο και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν έχει πολιτική νομιμοποίηση να προχωρήσει σε 3ο Mνημόνιο.
Το 3ο Mνημόνιο είναι πολύ τραγικό και για τους εξής λόγους:
1. Θα το φέρει η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επαγγέλθηκε και το 2015 i) κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, ii) διαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης με στόχο τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους με χρήση και της Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου, μορατόριουμ στην αποπληρωμή των δόσεων και ρήτρα ανάπτυξης του υπολοίπου, iii)ακύρωση της λιτότητας κτλ.
2. Συνεχίζει τη λιτότητα και τη φοροεπιδρομή κατά των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, αυξάνει τον ΦΠΑ, μειώνει τις συντάξεις και αυξάνει δραματικά τα όρια ηλικίας.
Ομως πέραν των αντιλαϊκών ρυθμίσεων το κύριο χαρακτηριστικό της συμφωνίας είναι ότι θα μετατρέψει την Ελληνική Δημοκρατία σε χώρα περιορισμένης κυριαρχίας και σε νεο-αποικία της Ε.Ε. και του ΔΝΤ. Διότι:
1. Υποχρεώνει την κυβέρνηση να αναλάβει «τις πολιτικές δεσμεύσεις και την επιτυχή υλοποίηση των μέτρων»!!! Συνεπώς, ανεξάρτητα αν «βγαίνουν» ή όχι τα σκληρά υφεσιακά μέτρα, την ευθύνη για την «επιτυχή» υλοποίηση των νέων μέτρων την αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου η ελληνική κυβέρνηση!
2. Οι δανειστές επέβαλαν να προβλέπονται «ημιαυτόματες περικοπές δαπανών σε περιπτώσεις αποκλίσεων από τους φιλόδοξους στόχους του πρωτογενούς πλεονάσματος»! Αυτομάτως λοιπόν θα κόβονται δαπάνες χωρίς να απαιτείται να νομοθετήσει η Βουλή.
3. Πέτυχαν και την «πλήρη ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ», ώστε το «Κουαρτέτο» να έχει τον πλήρη έλεγχο στο πώς καταρτίζεται ο προϋπολογισμός με βασικό στόχο να ελέγχει απόλυτα το «μέγεθος» της λιτότητας, ώστε αν δεν είναι αρκετή να απαιτείται να αυξηθεί!
4. «Η ελληνική πρόταση των μεταρρυθμιστικών μέτρων πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά για να λάβει υπόψη την έντονα επιδεινωθείσα οικονομική και δημοσιονομική θέση της χώρας τον τελευταίο χρόνο». Αρα αποδέχτηκε η κυβέρνηση ότι το «φάρμακο» για τη λιτότητα και την καταστροφή από τις μνημονιακές πολιτικές δεν είναι η κατάργηση της λιτότητας και των μνημονιακών πολιτικών αλλά η περαιτέρω ένταση αυτών! Αυτό δυστυχώς σημαίνει αποδοχή του δόγματος του νεοφιλελευθερισμού.
Επιπλέον η κυβέρνηση αποδέχτηκε:
 Να πραγματοποιήσει και άλλες «φιλόδοξες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό» και να εφαρμόσει τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος.
► Να υλοποιήσει τις εργαλειοθήκες Ι και ΙΙ του ΟΟΣΑ, όπως άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, γάλα, ψωμί, ΜΗΣΥΦΑ κτλ.
► Να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ.
► «Να γίνει αυστηρή επανεξέταση και εκσυγχρονισμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων των εργατικών κινητοποιήσεων και των ομαδικών απολύσεων». Δηλαδή συμφωνήθηκε να αμφισβητείται το δικαίωμα των εργαζομένων πως θα κινητοποιούνται!
► Να μην παρεμβαίνει η κυβέρνηση στον διορισμό των Διοικήσεων των Τραπεζών, την ανακεφαλαιοποίηση των οποίων όμως έχει «φορτωθεί» να πληρώσει ο ελληνικός λαός και την πλειοψηφία των μετοχών κατέχει το ελληνικό Δημόσιο.
► Να απο-πολιτικοποιηθεί η ελληνική δημόσια διοίκηση και «να μειώσει ακόμα περισσότερο τις δαπάνες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης»!
► Να μην έχει δυνατότητα να νομοθετεί χωρίς την έγκριση του «Κουαρτέτου», αφού «πρέπει να συσκέπτεται και να συμφωνεί με τους θεσμούς για όλα τα σχέδια νόμου πριν τα υποβάλει σε δημόσια διαβούλευση»!
► Να επανεξεταστούν οι νόμοι που ψηφίστηκαν από τη Βουλή πλην του νομοσχεδίου για την ανθρωπιστική κρίση!
► Το αποκορύφωμα όλων είναι ότι «Η ΕΛΛΑΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ», αφού είναι υποχρέωση της χώρας να ξεπουλήσει όλα «τα πολύτιμα ελληνικά περιουσιακά στοιχεία ύψους 50 δισ. ευρώ και να μεταφερθούν σε ένα Ανεξάρτητο Ταμείο, το οποίο θα τα ρευστοποιεί μέσω ιδιωτικοποιήσεων»!
Και βέβαια όλες «οι ανωτέρω καταγεγραμμένες υποχρεώσεις αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές»!
Μπορεί μετά την παράθεση των βασικών αποικιοκρατικών όρων της «Συμφωνίας» να ισχυριστεί κάποιος ότι πρέπει να γίνει δεκτή ή ότι μπορεί να βελτιωθεί ή πρέπει να επιλεγεί ο δρόμος της άμεσης απεμπλοκής από αυτή την αποικιοκρατική συμφωνία υποταγής;
Νομίζω ότι η απάντηση πρέπει να είναι να ακυρωθεί τώρα η αποικιοκρατική αυτή συμφωνία, η οποία έχει σκοπό να μετατρέψει τη χώρα σε χώρα χωρίς εθνική και λαϊκή κυριαρχία, σε νέο-αποικία των «θεσμών».
Τέλος, όσον αφορά το επιχείρημα ότι «κερδίσαμε κάτι για το χρέος», πάλι το ίδιο το κείμενο διαψεύδει όσους προσπαθούν να ωραιοποιήσουν τα πράγματα, αφού δυστυχώς αποδέχτηκε η κυβέρνηση ότι: «παρότι τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης υιοθέτησαν κατά τα τελευταία χρόνια μια εντυπωσιακή δέσμη μέτρων υποστήριξης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους αυτό επιδεινώθηκε λόγω των πολιτικών των τελευταίων 12 μηνών»! Ουσιαστικά αυτό σημαίνει:
1. Αποδοχή ότι και το PSI ήταν σε θετική κατεύθυνση, και
2. ότι η πολιτική μας τους 5 μήνες επιδείνωσε τη βιωσιμότητα του χρέους.
Επομένως η κυβέρνηση δεσμεύτηκε στην ουσία ότι όχι μόνο πρέπει να «θάψει» την πολιτική που εφάρμοζε επί πέντε μήνες, αλλά και νομιμοποιεί την άθλια απαίτηση των δανειστών να επανεξεταστούν οι ψηφισμένοι αντιμνημονιακοί νόμοι.
Τέλος, τονίζεται στο κείμενο της συμφωνίας ότι «ονομαστικό κούρεμα του χρέους δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί» και επιπλέον ότι «επαναλαμβάνουμε την ανεπιφύλακτη δέσμευσή μας ότι θα εκπληρώνουμε τις οικονομικές μας υποχρεώσεις προς όλους τους πιστωτές πλήρως και εγκαίρως»!
Υπάρχει ακόμη κάποιος έπειτα από όλα αυτά που μπορεί να ισχυριστεί «το δικό μας Mνημόνιο είναι καλύτερο από τα άλλα δύο;»
Συνεπώς η μόνη διέξοδος που υπάρχει είναι η κυβέρνηση να μην υπογράψει το 3ο Mνημόνιο και να προχωρήσει, ενεργοποιώντας τον λαϊκό παράγοντα, στον σχεδιασμό της εναλλακτικής λύσης.
*βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ
____________
http://www.efsyn.gr/arthro/3o-mnimonio-metatrepei-tin-ellada-se-hora-periorismenis-kyriarhias

Δεν υπάρχουν σχόλια: