~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η Ελλάδα γίνεται το γηροκομείο της Ευρώπης. Τα κοινωνικά συστήματα σε κίνδυνο κατάρρευσης και τα χρέη ανυπολόγιστα.

Handelsblatt

Οι πραγματικές ωρολογιακές βόμβες της Ελλάδας


Το χρέος είναι η χειρότερη υποθήκη της Ελλάδας. Ωστόσο, η χώρα έχει ένα πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα: Οι νέοι ακαδημαϊκής εκπαίδευσης φεύγουν από την Ελλάδα, ενώ το να κάνει κάποιος παιδιά θεωρείται πολυτέλεια. Το έθνος σε κρίση γερνάει.






Οι πραγματικές ωρολογιακές βόμβες της Ελλάδας

Στους "αρχαίους Έλληνες" θα σκεφτόταν έναν Περικλή κι έναν Πλάτωνα. Σήμερα, θα μπορούσε κανείς να σκεφτεί το Γιάννη και τη Μαρία, τους σημερινούς Έλληνες.
Το χρέος θεωρείται σοβαρή υποθήκη για την Ελλάδα, αλλά το πιο επικίνδυνο είναι μια άλλη ωρολογιακή βόμβα: το έθνος σε κρίση γερνάει. Όλο και λιγότεροι εργαζόμενοι θα πρέπει να πληρώσουν όλο και περισσότερους συνταξιούχους.

Η Ελλάδα γίνεται το γηροκομείο της Ευρώπης. Τα κοινωνικά συστήματα σε κίνδυνο κατάρρευσης και τα χρέη ανυπολόγιστα.

Στο σύνολό του ο πληθυσμός της ΕΕ γερνάει. Ωστόσο, σε λίγες χώρες, η γήρανση γίνεται με τόσο γρήγορους ρυθμούς όσο στην Ελλάδα . Η κρίση ενίσχυσε αυτή την τάση αφού τα παιδιά είναι μια πολυτέλεια, την οποία μόνο λίγοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά στις ελληνικές οικογένειες.
Δεν υπάρχει, όμως, μόνο έλλειψη απογόνων. Όλο και περισσότεροι νέοι Έλληνες εγκαταλείπουν την πατρίδα τους επειδή δεν βλέπουν κανένα μέλλον για τους εαυτούς τους.
Ενώ τη δεκαετία του 1960 οι μετανάστες ήταν κυρίως ανειδίκευτοι Έλληνες από το φτωχό βόρειο τμήμα της χώρας, οι οποίοι εργάζονταν στη Γερμανία και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης, σήμερα την Ελλάδα την εγκαταλείπουν τα πλέον ικανά άτομα.
Oι 150.000 Έλληνες απόφοιτοι μετανάστευσαν τα τελευταία 5 χρόνια. Σε μια αντιπροσωπευτική έρευνα της Κάπα Research του Δεκεμβρίου του 2013, το 56% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι θα έφευγαν από την Ελλάδα αν είχαν την ευκαιρία. Το 46% είπε ότι έχει σκεφτεί το ενδεχόμενο της μετανάστευσης. Τα σκληρά μέτρα λιτότητας, τα οποία η κυβέρνηση έπρεπε να υιοθετήσει υπό την πίεση των διεθνών δανειστών κάνουν τη χώρα να αιμορραγεί.
Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία Eurostat της ΕΕ, στην Ελλάδα το 2012 ο αριθμός των θανάτων ήταν περίπου κατά 16.300 υψηλότερος από εκείνον των γεννήσεων. Στο ελληνικό ισοζύγιο μετανάστευσης το αποτέλεσμα είναι αρνητικό κατά 44.200.
Κι όμως, η Ιταλία κι η Γερμανία έχουν σήμερα μια ακόμα πιο δυσμενή διάρθρωση ηλικιών, αλλά η Ελλάδα θα μπορούσε να βρεθεί σε ακόμα χειρότερη κατάσταση σε λίγες δεκαετίες εξ αιτίας της κρίσης.Το ποσοστό εξάρτησης των ηλικιωμένων ατόμων που αντιπροσωπεύει την αναλογία του αριθμού των ηλικιωμένων, οι οποίοι δεν απασχολούνται πλέον προς τον αριθμό του πληθυσμού που είναι σε ηλικία ικανή για εργασία βρίσκεται στην Ελλάδα στο 29,9%, πολύ πάνω από το μέσο όρο του 24,2% της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Για το έτος 2050, η Eurostat, η Ελλάδα προβλέπει ένα ποσοστό εξάρτησης 57,5%, ενώ συγκριτικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα είναι 50,2%.

Το ποσοστό των γεννήσεων υποχώρησε από το 2008 κατά 15%. Το 2013 το ποσοστό γονιμότητας που δείχνει τον αριθμό των παιδιών που γεννιούνται μέσα σε ένα έτος ανά 1.000 γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία, ήταν 1,4. Έτσι, η Ελλάδα κατατάσσεται ακόμη πίσω από τη Γερμανία και την Ιταλία. Για να διατηρηθούν τα σημερινά επίπεδα απαιτείται 2,1.

___________________________
http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: