~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Οι αφελείς πιστοί του Νεοφιλελευθερισμού της Δεξιάς και του Σοσιαλ- Φιλελευθερισμού της "συνθηκολογημένης" Σοσιαλδημοκρατίας...

τώρα ανακαλύπτουν τη τη σοφία και την οξυδέρκεια του Μαρξ, του Κέινς, του Γκαλμπρέιθ και άλλων επιφανών οικονομολόγων αλλά και το όραμα και το σχέδιο μεγάλων πολιτικών»


Πάνο ευχαριστώ για τη δημοσίευση του κειμένου για το ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Ξεφυλλίζοντας ένα παλιό "Αρκαδικό Βήμα" έπεσα πάνω σε μια εκτίμηση του Κώστα Λαλιώτη, που έγινε στις αρχές του 2008 και σήμερα είναι δικαιωμένη.
Οχι βέβαια τόσο για την έμμεση πρόβλεψη της νίκης του Ομπάμα, παρότι τότε φαβορί για το χρίσμα ήταν η Χίλαρι και οι Δημοκρατικοί είχαν μικρό πλεονέκτημα για τη νίκη.
Ο κορμός της πρόβλεψής του για τις οικονομικές εξελίξεις αποτελεί τη βάση των σημερινών αναλύσεων των "έγκριτων αναλυτών" που διαβάζουν τον παγκόσμιο οικονομικό Τύπο και πολλών πολιτικών, ακόμα και φιλελεύθερων, που φιλοξενούνται στα τηλεοπτικά παράθυρα και ...ανακαλύπτουν τώρα την Αμερική.
Η δικαίωση της πολιτικής του εκτίμησης αποκτά μεγαλύτερη αξία, αν λάβει κάποιος υπόψη του ότι ο Κ. Λαλιώτης έχει κατηγορηθεί, ίσως όχι άδικα, για τον ελληνοκεντρισμό του και την περιορισμένο διεθνή ορίζοντά του. Πάντως δεν έχω υπόψη μου κάποια αντίστοιχη δημόσια προσέγγιση, την ίδια χρονική στιγμή, από διάφορους "κοσμοπολίτες" πολιτικούς όλων των παρατάξεων που έχουν σπουδάσει στα καλύτερα πανεπιστήμια της Δύσης και συχνά- πυκνά επισκέπτονται την Εσπερία...
Βασίλης Νικολόπουλος
Ακολουθεί ένα απόσπασμα του κειμένου που είχε δημοσιευτεί τότε και από ό,τι είδα υπάρχει και στο site. Είναι το εξής:
"Ο Κώστας Λαλιώτης προβλέπει δυσμενείς εξελίξεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Βαλκάνια. Αναφερόμενος στην κρίση των στεγαστικών δανείων στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, είπε σε πρόσφατη ομιλία του πως «μέσα σε αυτή τη δίνη η μία "Φούσκα" σκάει μετά την άλλη "Φούσκα", αφήνοντας πίσω τους τα ερείπια μιας εικονικής Οικονομίας και μιας Ανάπτυξης με πρωτόγνωρες και προκλητικές κοινωνικές ανισότητες, αφήνοντας πίσω τους όλα τα υλικά των "Ριγκανόμικς" και των "Κλιντονόμικς"».
Τα θύματα «Τα θύματά τους, μία συντριπτική αλλά ανασφαλής και φοβισμένη κοινωνική πλειοψηφία, αναμένουν ως «από μηχανής θεό» ίσως τα "Ομπαμανόμικς" ως ένα NEW DEAL (ανάλογο με εκείνο της 10ετίας του 30) για την παραπαίουσα Αμερική του 21ου αιώνα», προσέθεσε κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Π. Παπακωνσταντίνου, την περασμένη Δευτέρα.
Μίλησε για τη χειρότερη κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία «προαναγγέλλει ένα Κραχ αντίστοιχο ίσως και μεγαλύτερο από εκείνο του 1929».
Ως απάντηση προέταξε τη «δημοκρατική ανατροπή των κατεστημένων και αποτυχημένων ιδεολογημάτων, είτε στη Νεοφιλελεύθερη εκδοχή της Δεξιάς είτε στη Σοσιαλ-Φιλελεύθερη εκδοχή της μεταλλαγμένης Σοσιαλδημοκρατίας».

«Οι αφελείς πιστοί του Νεοφιλελευθερισμού της Δεξιάς και του Σοσιαλ- Φιλελευθερισμού της "συνθηκολογημένης" Σοσιαλδημοκρατίας... τώρα ανακαλύπτουν τη σοφία και την οξυδέρκεια του Μαρξ, του Κέινς, του Γκαλμπρέιθ και άλλων επιφανών οικονομολόγων αλλά και το όραμα και το σχέδιο μεγάλων πολιτικών», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: