~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος: "Ανοίγει νέα σελίδα στον πολιτισμό της πόλης".

ATZENTA Πολιτιστικών εκδηλώσεων Δήμου Πεύκης
ΠΕΜΠΤΗ 06/11/08 Αίθουσα Πολλαπλών
19.30: ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΙΘΟΓΡΑΦΙΑ
ΤΕΤΑΡΤΗ 12/11/08 Αίθουσα Πολλαπλών
19.30:ΕΙΡΗΝΗ ΣΒΙΤΖΟΥ: Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΤΩΝ ΑΡΧΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 15/11/08 Δημοτικό Θέατρο
18.00:ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ: ΤΙ ΓΛΩΣΣΑ ΜΙΛΑΜΕ;
Ι. Θεοδωρακόπουλος: Στόχος μας να γίνει το κέντρο μουσικής παιδείας στα Βόρεια Προάστια
Νέα σελίδα στον πολιτισμό της Πεύκης με τα εγκαίνια του Δημοτικού Ωδείου
Τα εγκαίνια του Δημοτικού Ωδείου Πεύκης πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 2 Νοεμβρίου στο προαύλιο του πλήρως ανακαινισμένου, παλαιού 1ου δημοτικού σχολείου της πόλης.Οι δημότες της Πεύκης αγκάλιασαν το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός για την πόλη, καθώς η παρουσία τους στα εγκαίνια ήταν σημαντική. ‘Αλλωστε η συμμετοχή και στις δραστηριότητες του ωδείου είναι μεγάλη, καθώς σε λιγότερο από δύο μήνες λειτουργίας έχουν εγγραφεί και παρακολουθούν τα μαθήματα περισσότεροι από 100 σπουδαστές.Μετά τον καθιερωμένο αγιασμό από τους ιερείς των Αγίων Αποστόλων, ο πατέρας Ευστράτιος Φελέκης δεν παρέλειψε να δώσει συγχαρητήρια στην δημοτική αρχή για την ίδρυση του Δημοτικού Ωδείου, χαρακτηρίζοντας το έργο τεράστιας σημασίας για την πόλη.
Ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στον χαιρετισμό του επισήμανε ότι ανοίγει νέα σελίδα στον πολιτισμό της πόλης. «Το Δημοτικό Ωδείο, ήταν μία δέσμευσή μας, την οποία υλοποιήσαμε και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι ο πολιτισμός πρέπει να λειτουργεί πάνω σε στέρεες βάσεις που δημιουργούν οι ουσιαστικές και σοβαρές υποδομές και όχι οι περιστασιακές εκδηλώσεις βιτρίνας» τόνισε.
Ο Δήμαρχος Πεύκης στη συνέχεια πρόσθεσε: «Το Δημοτικό Ωδείο είναι ο χώρος ο οποίος θα προσφέρει, τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες, ολοκληρωμένες μουσικές σπουδές, από καταξιωμένους καθηγητές μουσικής με μεγάλη εκπαιδευτική προϋπηρεσία». Και ολοκλήρωσε λέγοντας: «Ο συγκεκριμένος χώρος θα λειτουργήσει ως φυτώριο πολιτισμού, από το οποίο θα ξεπηδήσουν ορχήστρες, χορωδίες, μπαντίνες και γενικά, σημαντικά κομμάτια που θα συνθέτουν την εικόνα του πολιτισμού, όχι μόνο στην πόλη μας, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή». Τον λόγο στη συνέχεια πήρε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ωδείου Θεόδωρος Λεμπέσης ο οποίος ανέφερε ότι το επίπεδο των σπουδών που προσφέρει το ωδείο είναι ιδιαίτερα υψηλό.
Ο κ. Λεμπέσης πρόσθεσε ότι φιλοδοξία όλων όσοι δραστηριοποιούνται στο Ωδείο, είναι να γίνει πρότυπο για την ευρύτερη περιοχή των Βορείων Προαστίων.Η εκδήλωση των εγκαινίων ολοκληρώθηκε με μικρό ρεσιτάλ από τους καθηγητές του Ωδείου, στο οποίο άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις και έδωσαν ένα δείγμα για τις ημέρες πολιτισμού που περιμένουν την Πεύκη στο άμεσο μέλλον.
Δυο χιλιάδες πολίτες στην
που έγινε μετά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Η Πεύκη γιόρτασε την απόκτηση του χώρου της κεντρικής πλατείας
Την οριστική απόκτηση του οικοπέδου στον οποίο θα δημιουργηθεί κεντρική πλατεία της πόλης γιόρτασε η Πεύκη. Είναι έκτασης 3.575 τ.μ. και βρίσκεται στις οδούς Κουντουριώτου, Δαγκλή και Αγίου Παντελεήμονος. Η νέα διοίκηση του Δήμου από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά της, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξασφάλιση ελεύθερων χώρων οι οποίοι θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Πεύκης.
Η οριστική απόκτηση του οικοπέδου προκάλεσε ικανοποίηση στους κατοίκους, που βλέπουν να μπαίνει στο δρόμο της υλοποίησης ένα έργο πνοής για την πόλη. Περίπου δύο χιλιάδες ήταν αυτοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου αμέσως μετά την παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.
Ήταν Πευκιώτες όλων των ηλικιών.
Ο Δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος στη σύντομη ομιλία του ανέφερε: «Είναι μεγάλη ημέρα για την πόλη μας και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι εργάστηκαν να φθάσουμε εδώ ανεξαρτήτως παρατάξεων και πολιτικών εντάξεων.
Είναι ένας χώρος στην καρδιά της πόλης μας, ο οποίος στοίχισε περισσότερα από 3 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που εξασφαλίστηκε με δανεισμό. Οι προσπάθειες για την απόκτηση του χώρου είχαν αρχίσει πριν από 18 χρόνια και συνεχίστηκαν και από την προηγούμενη δημοτική αρχή». Ο κ. Θεοδωρακόπουλος ανέφερε ότι οι ενέργειες του Δήμου δεν σταματούν σε αυτό το σημείο και πρόσθεσε: «Συνεχίζουμε ταχύτατα ώστε να μη χαθεί ούτε μία ημέρα. Έτσι, έχουμε δρομολογήσει τις εξελίξεις για την επόμενη ημέρα με τη διενέργεια διαγωνισμού για την ανάδειξη συμβούλου υποστήριξης για την κατασκευή υπόγειου γκαράζ. Η σύμβαση μετά από πανελλήνιο διαγωνισμό υπεγράφη στις αρχές Οκτωβρίου και οι άνθρωποι της εταιρείας έπιασαν δουλειά».
Ο Δήμαρχος Πεύκης χαρακτήρισε σημαντικό γεγονός την απόκτηση ενός ακόμα ελεύθερου χώρου για την πόλη.«Έχουμε παραδώσει τα δυο τελευταία χρόνια στους κατοίκους της Πεύκης ελεύθερους χώρους οι οποίοι ξεπερνούν τα 9.200 τ.μ. Είναι το κτήμα Τζερμιά στην οδό Βρυούλων, τον Απρίλιο του 2007 και ο Πολυχώρος Βαρβαρέσου στη Λεωφόρο Ειρήνης το Μάρτιο του 2008. Συνεχίζουμε όλοι μαζί για μία πόλη ανθρώπινη και φιλική».
Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 15 Μαρτίου του 2007 όπου το Εφετείο Αθηνών καθόρισε την οριστική τιμή μονάδας αποζημίωσης έγιναν μία σειρά από ενέργειες για να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: