~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας για την απεργία της 21ης ΟκτωβρίουΤο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας, στηρίζει και συμμετέχει στην 24ωρη Απεργία της Γ.Σ.Ε.Ε και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2008, για την υπεράσπιση και διεκδίκηση βασικών εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που αμφισβητούνται και υπονομεύονται από τις ασκούμενες πολιτικές. Οι καταιγιστικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία, θα επιφέρουν ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες στους εργαζόμενους. Περισσότερα...Ο ΣΥΡΙΖΑ για την απεργία της 21ης Οκτωβρίου

Η απεργία στις 21 Οκτώβρη μπορεί να γίνει η αφετηρία μια πλατειάς εργατικής δυναμικής συσπείρωσης, κλιμάκωσης και συντονισμού των αγώνων στην Ολυμπιακή, στον ΟΣΕ, στις ΔΕΚΟ, στα λιμάνια, στο εμπόριο, στα εργοστάσια, στα σχολεία, στα νοσοκομεία στους δήμους, μαζί με τις μαθητικές καταλήψεις που εξαπλώνονται και τους φοιτητές που παλεύουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της εκπαίδευσης.Ο Συνασπισμός Ριζοσπαστικής Αριστεράς καλεί:
Να δώσουμε όλοι μαζί την μάχη για την επιτυχία της απεργίας και των απεργιακών συγκεντρώσεων.
Να απαιτήσουμε από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ την αποφασιστική συνέχεια και ένταση του απεργιακού αγώνα. Περισσότερα...

Απεργούν την Τετάρτη 22-10
έμποροι και ελεύθεροι επαγγελματίες


Όλοι οι Έμποροι και οι Ελεύθεροι επαγγελματίες, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δυο καυτά προβλήματα που θα κρίνουν την επιβίωση πολλών μικρών επιχειρήσεων. Το φορολογικό και ασφαλιστικό.

• Με το άρθρο 14 του Νόμου 3697/08 που ψηφίστηκε πρόσφατα, καταργείται το αφορολόγητο όριο των 10,500 € για τους επαγγελματίες. Αυτή η άνιση φορολογική μεταχείριση, σημαίνει πρακτικά, ότι από το 2009 όλοι οι έμποροι και οι επαγγελματίες θα πληρώνουμε 1.050 € φόρο επιπλέον, συν τις προκαταβολές που αντιστοιχούν.

• Ο Ο.Α.Ε.Ε. (ο ασφαλιστικός μας φορέας) παραπαίει. Υπάρχει άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης του, με ότι αυτό σημαίνει για την ασφάλιση μας.Ζητάμε:
• Την κατάργηση του άρθρου 14 και την επαναφορά του αφορολόγητου ορίου όπως ισχύει για όλους τους φορολογούμενους.
• Την χρηματοδότηση του Ο.Α.Ε.Ε. από το κράτος, ακριβώς όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση.
• Την ενοποίηση των συντάξεων όλων των ασφαλισμένων συναδέλφων, από όποιο προηγούμενο Ταμείο και αν προέρχονται,
Την εξασφάλιση της διαδοχικής Ασφάλισης.
Γι' αυτούς τους λόγους κλείνουμε τα μαγαζιά μας την Τετάρτη 22/10/2008.
Η συμμετοχή όλων στην κινητοποίηση της Τετάρτης που οργανώνουν η Ε.Σ.Ε.Ε. και η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. δυναμώνει τη φωνή μας.θα αποδείξουμε ότι είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι να διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας. Θέλουμε οι θέσεις μας να γίνονται σεβαστές και οι αρμόδιοι να λαμβάνουν υπόψη τους τα δίκαια μας, στους σχεδιασμούς και στις αποφάσεις τους.Καλούμε όλους τους επαγγελματίες - βιοτέχνες - εμπόρους στη συγκέντρωση μας την Τετάρτη 22/10/2008 οτις 11:00 π.μ. στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, 25ης Μαρτίου και Πανός.
Το Δ.Σ.
Του Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Τρίπολης
Το Δ.Σ.
Της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: