~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Eληξαν οι συμβάσεις των Γιατρών εργασίας που απασχολούνταν στο Λ.Κ.Μ και τον ΑΗΣ Μεγ/λης

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΡΥΧΕΙΩΝ - ΣΤΑΘΜΩΝ
(Σ.Ο.Σ) Δ.Ε.Η ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ
ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ 1 ΜΕΓ/ΛΗ 22200
ΤΗΛ.: - ΦAΞ.: 27910 - 25680
Αρ. Εγκρ. Πρωτ. Τρίπολης 138/29-8-97
ΜΕΓ/ΛΗ: 18 - 7 - 2008
Αρ. Πρωτ. :
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Προς Διευθύντρια ΔΥΑΕ: κ. ΤΟΛΑΚΗ Μ.
Θέμα: Ιατροί Εργασίας
Κυρία Διευθύντρια
Από τα μέσα Μαΐου 2008 έληξαν οι συμβάσεις των Γιατρών εργασίας που απασχολούνταν στο Λ.Κ.Μ και τον ΑΗΣ Μεγ/λης.
Έκτοτε δεν υπάρχει ενασχόληση με τα ζητήματα της προστασίας της υγείας στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης, στους χώρους των ορυχείων και των Μονάδων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην προστασία της υγείας των εργαζομένων και φυσικά να υπάρχει παραβίαση των υποχρεώσεων της Επιχείρησης σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την νομοθεσία (Ν. 1568/1985, Π.Δ 17/96, Π.Δ 294/1988, κ.λ.π).
Γνωρίζετε καλά πόσο σημαντική είναι η συμβολή των Γιατρών εργασίας, ειδικά στους χώρους των Ορυχείων και των Μονάδων, για την πρόληψη του επαγγελματικού κινδύνου σε ένα περιβάλλον αντίξοων καθημερινά συνθηκών για τους εργαζόμενους καθώς και εκδήλωσης ατυχημάτων ακόμη και θανατηφόρων όπως πρόσφατα στο χώρο του ΑΗΣ - Μ.

Για τους παραπάνω λόγους καλείστε άμεσα να προχωρήσετε στην πρόσληψη γιατρών εργασίας σε Λ.Κ.Μ και ΑΗΣ Μεγ/λης.

Για το συνδ. κίνημα το θέμα της απασχόλησης Γιατρών εργασίας είναι άμεσης προτεραιότητας και αν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα δεν προχωρήσετε στην κάλυψη των παραπάνω θέσεων, επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμη ενέργεια, καθώς και συνδικαλιστική δράση, ούτως ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα.

Επιπρόσθετα με το παρόν έγγραφο μας επαναφέρουμε το πάγιο αίτημα μας για πρόσληψη μόνιμου Ιατρού εργασίας στο Ενεργειακό Κέντρο της Μεγ/λης.
Στην προκήρυξη (1/2007), για μόνιμο προσωπικό δεν συμπεριλήφθηκε θέση μόνιμου Ιατρού Εργασίας, πολύ περισσότερο που αυτή είχε προκηρυχθεί στο παρελθόν (προκήρυξη Αρ.1/17Μ/2004 ΦΕΚ 111/28-04-2004) και δεν κατέστη δυνατόν να καλυφθεί λόγω τυπικών κωλυμάτων των ενδιαφερομένων.
Λόγω των δύσκολων και αντίξοων συνθηκών εργασίας στους χώρους των Ορυχείων και των Μονάδων του Α.Η.Σ επιβάλλεται η πρόσληψη μόνιμου Γιατρού Εργασίας για ουσιαστικές δράσεις προστασίας της υγείας των εργαζομένων όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.
Ευελπιστούμε ότι θα αντιμετωπίσετε με την πρέπουσα κρισιμότητα το παραπάνω θέμα και σας καλούμε όπως προχωρήσετε στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναπροκήρυξη μόνιμης θέσης Ιατρού Εργασίας για το Ενεργειακό Κέντρο της ΜΕΓ/ΛΗΣ.
Για το Δ।Σ του Σ.Ο.Σ Δ.Ε.Η ΜΕΓ/ΛΗΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΜΑΝΤΗΣ ΑΘ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: