~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ





του αθλητικογράφου μας
Νίκου Π. Αϊβαλή

Viva Espana! Η Ισπανία είναι η πρωταθλήτρια Ευρώπης για το 2008. Η ομάδα που κατέβασε ο Λουίς Αραγονές κατακρίθηκε από πολλούς πριν το euro ιδιαίτερα για την απόφαση να μη συμπεριληφθεί στην αποστολή ο Ραούλ Γκονζάλες. Όμως η Ισπανία με τον Φερνάντο Τόρρες, τον Βίγια και τους άλλους παίχτες κατέκτησε άξια τον τίτλο του πρωταθλητή Eυρώπης. Σε συλλογικό επίπεδο από το εξωτερικό, η μεγάλη είδηση είναι η μεταγραφή του Ροναλντίνιο από την Μπαρτσελόνα στη Μίλαν, όπως επίσης και αυτή του πρώτου σκόρερ του Ισπανικού πρωταθλήματος, Ντάνιελ Γουίθα από την Μαγιόρκα στην Φενέρμπαχτσε.

Στην Ελλάδα οι εξελίξεις τρέχουν στις μεταγραφές. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το μεγάλο μπαμ με την απόκτηση του Ζιλμπέρτο Σίλβα από την Άρσεναλ, ενώ επίσης έχει αποκτήσει τον Κλέιτον, τον Χριστοδουλόπουλο και τον Ρουκαβίνα. Στον Ολυμπιακό οι μεταγραφές μέχρι τώρα είναι αυτές των Αβραάμ Παπαδόπουλο, Όσκαρ, Γιάννη Παπαδόπουλο, Κόβατς και Γκαλίτσιο. Στην ΑΕΚ τα πράγματα είναι περίεργα αφού ο ΄΄τίγρης΄΄ Μελλισανίδης έχει μπει για τα καλά στο επικοινωνιακό παιχνίδι που άνοιξε με τα 70 εκατομμύρια, με τον κ. Ντέμη Νικολαϊδη να θέλει γραπτώς την πρόταση του κ. Μελλισανίδη, ενώ ο δεύτερος έχει αφήσει το θέμα να αιωρείται χωρίς καμία εξέλιξη. Στις μεταγραφές η ΑΕΚ έχει αποκτήσει τον Νάτσο Σκόκο, τον Μαϊστόροβιτς, τον Μπέρνς, τον Σαχά και τον Ρίκκα. Ο ΠΑΟΚ έχει ξαφνιάσει με τις μεταγραφές του με παίχτες όπως ο Βιεϊρίνια, ο Κοντρέρας, ο Ίβιτς, ο Μπακαγιόκο και ο Χαλκιάς. Η Λάρισα έκανε την διαφορά με την απόκτηση του Μπενζά ενώ ο Αστέρας Τρίπολης έχει αποκτήσει τους Φελίσιο, Εστέβες, Μαρσελάο, Ουριμπάρι και Φαμπέτα, ενώ οι Ερέρος και Μπαστία αναμένετε να υπογράψουν με τους Αρκάδες. Επίσης υπάρχει ενδιαφέρον για τον Γκαρσίαν της Μπόκα Τζούνιορ.

Φύγαμε για Πεκίνο. Η Εθνική Ελλάδος μπάσκετ πήρε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες βομβαρδίζοντας τον Λίβανο, την Βραζιλία, την Νέα Ζηλανδία και το Πουέρτο Ρίκο. Η Ελλάς τρομοκράτησε τις αντίπαλες Εθνικές όπως άλλωστε δήλωσε και ο προπονητής του Πουέρτο Ρίκο, Μάνουελ Σιντρόν.
Τα αποτελέσματα είναι τα εξής =
14 Ιουλίου Ελλάς-Λίβανος (119-62)
16 Ιουλίου Ελλάς-Βραζιλία (89-69)
18 Ιουλίου Ελλάς-Νέα Ζηλανδία (75-48)
19 Ιουλίου Ελλάς-Πουέρτο Ρίκο (88-63)

Δεν υπάρχουν σχόλια: