~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Συγκινητική η ανταπόκριση στο μαραθώνιο της ΕΡΑ Τρίπολης για την Πίστη

Συγκινητική και ουσιαστική ήταν η ανταπόκριση του κοινού της περιφέρειας Πελοποννήσου στο μεγάλο μαραθώνιο αγάπης και στήριξης για τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Πίστη που διοργάνωσε την Πέμτη 26 Ιουνίου 2008 η Ελληνική Ραδιοφωνία Τρίπολης.

Παρόντες στο ραδιοθάλαμο της ΕΡΑ Τρίπολης ήταν ο πρόεδρος του συλλόγου Πίστη, Χρήστος Βλάχος, ο ιδρυτής Σπύρος Καρυώτης και η εκπρόσωπος του συλλόγου στην Τρίπολη Γιούλη Παπαδοπούλου και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Στο συντονισμό του ραδιομαραθωνίου ήταν από το ραδιοθάλαμο της Τρίπολης η δημοσιογράφος Πέγκη Μπρούσαλη και από το ραδιοθάλαμο του Ναυπλίου ο δημοσιογράφος Γιάννης Γαλανόπουλος.

Για την υλοποίηση του ραδιομαραθωνίου πρωτοστάτησε ο προιστάμενος της ΕΡΑ Τρίπολης Γιάννης Φούτρης, οι τεχνικοί Τρύφωνας Αρέστης, Χρήστος Αδαμόπουλος, Νίκος Καπετάνος, Γιάννης Μαρινόιπουλος, Μαρία Νταντουλη, ενώ στο τηλεφωνικό κέντρο της ΕΡΑ ήταν η Μαρία Γκανά και η Αννυ Μαρκοπούλου.

Από τους ραδιοθαλάμους της Τρίπολης και του Ναυπλίου της ΕΡΑ και από τις συχνότητες του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Τρίπολης και του HORIZON και ραδιοφώνων της Αργολίδας, που αναμετέδιδαν αποσπάσματα του ραδιομαραθωνίου, υπήρξε δέσμευση από τον Υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο να συναντηθεί με τους εκπροσώπους της Πίστης για να βοηθήσει το έργο του Συλλόγου, έγιναν σοβαρές ιατρικές διευκρινίσεις από κορυφαίους επιστήμονες, μεταδόθηκαν μηνύματα, έγινε γνωστή η προσπάθεια του Συλλόγου Πίστη και συγκεντρωθήκαν χρήματα και εθελοντές αιμοδότες για τις ανάγκες των παιδιών που στέκονται αντιμέτωποι με την σκληρή πραγματικότητα των νεοπλασματικών ασθενειών.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η ανταπόκριση φορέων, δημάρχων, σωματείων, επιχειρήσεων και ιδωτών στο κάλεσμα για οικονομική βοήθεια.

Τα χρήματα τα οποία συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν για την ίδρυση και δημιουργία ξενώνα όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται οι γονείς και οι κηδεμόνες των παιδιών που παλεύουν για την υγεία τους, για το χαμόγελο.

Για να γνωρίσουμε καλύτερα την προσπάθεια του συλλόγου, για την ιστορία να αναφέρουμε ότι, ο Σύλλογος ιδρύθηκε το 1993, με την υπ' αριθμόν 3991/93 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών, από τους ίδιους τους γονείς που βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «η Αγία Σοφία» και θέλησαν να αντιμετωπίσουν από κοινού τα προβλήματα και το μέλλον με ΠΙΣΤΗ.
Μέσα από τη λειτουργία της η ΠΙΣΤΗ, επιδιώκει μεταξύ άλλων, την ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών με παιδί που πάσχει από καρκίνο, καθώς και την υποστήριξη του έργου των ιατρών, νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών - Ογκολογικών Κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών. Ο Σκοπός του Συλλόγου είναι…

• Η δημιουργία αξιοπρεπών, επαρκών, ασφαλών και υψηλού επιπέδου συνθηκών νοσηλείας, που να εξασφαλίζουν ίσες πιθανότητες ίασης με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Η.Π.Α.
• Η υποβοήθηση του έργου των ιατρών και των νοσηλευτριών και του λοιπού προσωπικού των Αιματολογικών – Ογκολογικών κλινικών και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών.
• Η προώθηση της ιατρικής επιστήμης, σε θέματα νεοπλασιών (χορήγηση υποτροφιών, οργάνωση συνεδρίων κλπ).
• Ψυχική και οικονομική στήριξη των οικογενειών, με παιδί που πάσχει από καρκίνο.
• Η κάλυψη εξωνοσοκομειακών εξετάσεων όπως σπινθηρογραφήματα, ακτινοθεραπείες, pet scan κα.


Οι Στόχοι του συλλόγου είναι μεταξύ άλλων……..

Βασική προτεραιότητα του Συλλόγου μας, αποτελεί η εξασφάλιση των απαιτούμενων πόρων, για τη δημιουργία και λειτουργία ξενώνα φιλοξενίας γονιών με παιδιά από την ελληνική περιφέρεια για την αντιμετώπιση του τόσο σοβαρού θέματος της στέγασης οικογενειών.

Με δεδομένο ότι οι θεραπείες για την καταπολέμηση του παιδικού καρκίνου διαρκούν τουλάχιστον 3 χρόνια, οι οικονομικά ασθενέστεροι γονείς, που προέρχονται κυρίως από την επαρχία, αναγκάζονται να κοιμούνται πολλές φορές στους διαδρόμους του νοσοκομείου ή στο αυτοκίνητό τους,
Επίσης, αναγνωρίζοντας τη σημαντική συμβολή του εθελοντισμού στο έργο του Συλλόγου μας, στοχεύουμε στην αύξηση του εθελοντικού προσωπικού και στη δημιουργία ενός εκπαιδευμένου και οργανωμένου δικτύου εθελοντών.

Μπορεί ο καθένας από εμάς να ενισχύσει οικονομικά την ΠΙΣΤΗ, στους παρακάτω αριθμούς λογαριασμών:

Εθνική Τράπεζα: 054 48000 520
Alpha Bank: 13000 200 200 8236
Αγροτική Τράπεζα: 0030 400 30 83 83
Εμπορική Τράπεζα: 55 15 22 76



Ο Σύλλογος ΠΙΣΤΗ, εδρεύει στην οδό Σινώπης 33, στο Γουδί, στην Αθήνα. Τα τηλέφωνα του συλλόγου είναι τα 210-7486880, 210-7488961 και το fax: 210-7486880

Δεν υπάρχουν σχόλια: