~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος -5 Ιουνίου: Για το φαινόμενο του θερμοκηπίου...



Η NASA έκρυβε μελέτες κι έκανε προπαγάνδα...
Του ΘΟΔΩΡΗ Γ. ΚΑΝΕΛΛΟΥ*
Τεχνικές προπαγάνδας χρησιμοποίησε το Γραφείο Τύπου της NASA για να αποκρύψει μελέτες για το φαινόμενο του θερμοκηπίου, στο διάστημα 2004-2006, καθώς το θέμα είναι σχεδόν ταμπού στις ΗΠΑ, όπου άλλωστε είναι πολύ διαδεδομένη η τεχνική της προπαγάνδας, η οποία κατεξοχήν χρησιμοποιήθηκε στο Ιράκ.
Η εσωτερική υπηρεσία ελέγχου της NASA ανακάλυψε ότι το Γραφείο Τύπου είτε υποβάθμιζε τις εκθέσεις για το φαινόμενο του θερμοκηπίου είτε τους «άλλαζε χρώμα». Ο επιθεωρητής της NASA έκανε λόγο για «ανάρμοστη πολιτική ανάμιξη» από στελέχη του Γραφείου Τύπου που είχε διορίσει η κυβέρνηση. Οπως εξήγησε, δεν επρόκειτο ούτε για ανώτατα στελέχη της υπηρεσίας ούτε για υπαλλήλους της, αλλά για διορισμένα από την κυβέρνηση στελέχη. Η NASA προσπάθησε να υποβαθμίσει την υπόθεση και επέμεινε ότι από το 2006 και μετά τα πράγματα μπήκαν στη σωστή διάσταση. Η έκθεση του επιθεωρητή αναφέρει ότι η υπηρεσία αρνήθηκε στο Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο να έρθει σε επαφή με τον επιφανή σε θέματα θερμοκηπίου επιστήμονα Τζέιμς Χάνσεν. Βρήκε ακόμη ότι το Γραφείο Τύπου ακύρωσε συνέντευξη Τύπου για αποστολή παρακολούθησης της καταστροφής του όζοντος και της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, γιατί πλησίαζαν οι προεδρικές εκλογές του 2004.
H Γερουσία άρχισε συζήτηση επί νομοθεσίας για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, ύστερα από δεκάδες εμπόδια. Χρειάστηκε ψηφοφορία για να αποφασιστεί αν θα γίνει η συζήτηση και, μετά το θετικό αποτέλεσμα, οι Ρεπουμπλικάνοι -που δεν θέλουν να αλλάξει η νομοθεσία για τις εκπομπές ρύπων- ζήτησαν και πέτυχαν αναβολή της συνεδρίασης ώς την Τετάρτη, επειδή οι Δημοκρατικοί ζήτησαν τροποποιήσεις. Είναι τόσο ταμπού το θέμα του περιβάλλοντος στις ΗΠΑ, που η Ουάσιγκτον Ποστ σχολίασε ότι «δυστυχώς ακόμη και το ότι γίνεται συζήτηση αποτελεί πρόοδο». Επί χρόνια ο κόσμος περιμένει από τις ΗΠΑ να τεθούν επικεφαλής του αγώνα για το περιβάλλον, αλλά η κυβέρνηση Μπους αρνήθηκε, ενώ ο πλανήτης θερμαίνεται, έγραψε η εφημερίδα.

(Πηγές: Ασοσιέιτεντ, Γαλλικό, ΑΠΕ)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 04/06/2008

1 σχόλιο:

ΠΡΕΖΑ TV είπε...

Οι εφημεριδες να δεις τι εκριψαν σημερα....