~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ



ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ
Η Βιολογική Καλλιέργεια γίνεται με φυσικό τρόπο όπως: με οργανικές ουσίες που βγαίνουν από τη γη, κοπριά ζώων και κομπόστ (ανακατεμένες φυσικές ύλες) και οργανικά λιπάσματα τα οποία είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την χρήση τους στην Βιολογική Καλλιέργεια. Για την καταπολέμηση των επιβλαβών οργανισμών χρησιμοποιούνται μέσα, τα οποία δρουν παρασιτικά και ελέγχουν τους πληθυσμούς (έντομα – μύκητες) των παθογόνων ή χρησιμοποιούνται βιολογικοί τρόποι καταπολέμησης όπως (δακοπαγίδες ή απωθητικά φυσικά φάρμακα).

Τα προϊόντα αυτά είναι απαλλαγμένα από τις ρυπογόνους, χημικές ουσίες και παράγονται με καλλιεργητικές τεχνικές, οι οποίες δεν υποβαθμίζουν την ποιότητα του ελαιολάδου, δεν επηρεάζουν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού και γενικότερα το φυσικό περιβάλλον μας.

Αντίθετα η συμβατική καλλιέργεια της ελιάς γίνεται με χημικές ουσίες για την λίπανση του εδάφους και χημικά φάρμακα για την καταπολέμηση των παθογόνων πληθυσμών (μύκητες – έντομα) που δρουν επικίνδυνα για την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού υποβαθμίζοντας το παραγόμενο προϊόν και δίνοντας ρυπογόνους ουσίες στο περιβάλλον που ζούμε.

Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η Βιολογική καλλιέργεια στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1988 από την περιοχή της Μεσσηνιακής Μάνης, από ιδιώτες παραγωγούς κατά τόπους (χωριά). Η περιοχή φημίζεται στον κόσμο από ειδικούς για το κλίμα, ιδανικό για την καλλιέργεια της Ελιάς και γενικότερα εδώ και χιλιάδες χρόνια.

Το βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Μάνης είναι ο αγνός χυμός της Ελιάς που προέρχεται από την πρώτη ψυχρή έκθλιψη του καρπού.

Ξεχωρίζει από το άρωμά του, την πικρίλα του όταν είναι φρέσκο και τη λεπτή του και ισορροπημένη γεύση του, τη χαμηλή του οξύτητα και την κορυφαία του αξία και ευεργεσία στον ανθρώπινο οργανισμό. Η αγάπη και το μεράκι των συνειδητοποιημένων παραγωγών, της περιοχής εγγυώνται αυτό το Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, για το οποίο αισθανόμαστε απέραντη ευγνωμοσύνη στον δημιουργό που μας εμπιστεύτηκε το φάρμακο της φύσης.

Ο κάθε Βιοκαλλιεργητής παραγωγός ελέγχεται από οργανισμό πιστοποίησης εγκεκριμένο και εξουσιοδοτημένο από την Ε.Ε.. Για να ελέγχει την καλλιέργεια και την ποιότητα να γίνεται σύμφωνα με τις Ευρωπαϊκές διατάξεις ,ώστε να μην βρίσκονται μέσα σε αυτή χημικά κατάλοιπα, επιβλαβή για τον ανθρώπινο οργανισμό και το φυσικό περιβάλλον γενικότερα.

ΤΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ, ΤΗΝ ΕΚΘΛΙΨΗ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ, ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΤΡΑΠΈΖΙ ΜΑΣ.

Η Συγκομιδή γίνεται με μηχανικές μεθόδους, μεταφέρεται στο πιστοποιημένο ελαιουργείο σε ειδικά πάνινα ελαιόσακα έτσι ώστε να αερίζεται ο καρπός και να μην μουχλιάζει και αυξάνει τα οξέα στο ελαιόλαδο. Η έκθλιψη γίνεται σε λιγότερο από 25 C έτσι ώστε να μην αλλοιώνονται οι ευεργετικές ουσίες του ελαιολάδου, αλλά να διατηρούνται μέσα σε αυτό και να μεταμορφώνονται σε θεραπευτικές ουσίες για όλο τον ανθρώπινο οργανισμό.

Στην μάλαξη του καρπού δεν χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες νερού για να μην υπάρξει οξυγόνο μέσα σε αυτό και μειώνει την ποιότητα του και την δράση του.

Η μεταφορά του ελαιολάδου στον ειδικό χώρο αποθήκευσης γίνεται από ειδικά πλαστικά ή ανοξείδωτα δοχεία που φέρουν άδεια μεταφοράς και αποθήκευσης τροφίμων, αδειάζετε σε ανοξείδωτες δεξαμενές και μετά από καιρό γίνεται μετάγγιση του ελαιολάδου σε άλλη δεξαμενή, έτσι ώστε να μην πάρει μυρωδιές και αυξηθεί η οξύτητα του από την μούργα του , (υπολείμματα εκθλίψεως νερό και ψίχα ελαιοκάρπου). Έτσι ο καθαρισμός επιτυγχάνεται, με φυσικό τρόπο χωρίς φίλτρα και μηχανές γυαλίσματος, που κατακρατούν φυσικά στοιχεία που ευεργετούν την υγεία του οργανισμού μας.

Η θερμοκρασία στο χώρο αποθήκευσης δεν ξεπερνά τους 12C – 17C και διατηρείται σε χώρο δροσερό και σκιερό.

ΤΟ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΕΡΓΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ.
Η ελιά από την Αρχαιότητα αποτελούσε για τον άνθρωπο ένα πολύ σημαντικό ρόλο για την υγιεινή του, από παιδί έως ενήλικα 2ης και 3ης ηλικίας. Συγγράμματα αρχαίων συγγραφέων και ιατρών της εποχής όπως ΟΜΗΡΟ-ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ-ΠΑΥΣΑΝΙΑ- ΘΕΟΦΡΑΣΤΟ – ΙΠΠΟΚΡΆΤΗ κ.α., αναφέρουν ότι οι άνθρωποι άλειφαν με ελαιόλαδο τα σώματά τους γιατί πίστευαν ότι έβρισκαν μέσα από αυτό θεραπεία από τις θαυματουργικές του ιδιότητες.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει εξήντα και άνω ασθένειες που θεραπεύονταν και θεραπεύονται από το ελαιόλαδο, λίγες από αυτές είναι: Άλειφαν την γυναίκα με ελαιόλαδο για να έχει καλή γέννα μέχρι και για να σταματήσει η τυχόν αιμορραγία της από τον τοκετό. Ακόμη χρησιμοποιούταν και χρησιμοποιείται για το ευαίσθητο δέρμα των νεογέννητων παιδιών.

Χρησιμοποιόταν ακόμη για την θεραπεία των αποστημάτων, των πληγών, της υγιεινής του σώματος, των ματιών, των χρόνιων πυρετών, την φυματίωση, τους ρευματισμούς, το κλείσιμο των πληγών, για την θεραπεία του δέρματος από τα εγκαύματα των ηλιακών ακτινοβολιών, τσιμπήματα εντόμων, και γενικότερα ως ένα φάρμακο χαρισμένο από τον δημιουργό της φύσεως, για οποιαδήποτε σωματική ανάγκη του ανθρώπινου οργανισμού.

Σύγχρονες επιστημονικές και επιδημιολογικές μελέτες ανακάλυψαν από το 1919 και ύστερα, πολλές θεραπείες που μέσα σε αυτές βρίσκονται και οι παραπάνω των αρχαίων ελλήνων ιατρών.

Η αφομοίωση του ελαιολάδου στον οργανισμό μας είναι πολύ μεγάλη που φτάνει μέχρι και το 98% και διευκολύνει την απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, των φαινολών και των άλλων ωφέλιμων συστατικών που περιέχονται στο ελαιόλαδο.

Το ελαιόλαδο αφομοιώνεται καλύτερα από άλλα φυτικά έλαια και φτάνει μέχρι και το λίπος του μητρικού γάλακτος το οποίο αφομοιώνεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι το ελαιόλαδο.

Η ανάπτυξη των παιδιών εξαρτάται από το είδος και την ποιότητα της διατροφής τους. Σημαντικός διατροφικός παράγοντας στις μικρές ηλικίες είναι τα λιπίδια. Το ελαιόλαδο συμβάλλει σε αυτό και βοηθά στην υγεία και ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού συστήματος του εγκεφάλου καθώς και στην σωστή ανάπτυξη του σκελετού του σώματος. Επίσης αυξάνει την καλή χοληστερίνη η οποία δρα και διασπά από τον οργανισμό την κακή χοληστερίνη. Έρευνες ακόμη έδειξαν ότι το Βιολογικό Εξαιρετικά Παρθένο Ελαιόλαδο αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την παρεμπόδιση των αγγειοκαρδιακών παθήσεων και την προστατευτική του δράση κατά του καρκίνου, με πιθανή αναστολή δημιουργίας όγκων στον ανθρώπινο οργανισμό όπως: Καρκίνο παχέως εντέρου, στομάχου, προστάτη, ενδομητρίου, και άλλων μορφών.

Ακόμη χρησιμοποιείται για την ασθένεια της Χολής, της δυσπεψίας, του στομαχόπονου, ρευματοειδής αρθρίτιδα, έλκος, διαβήτη, τα οποία ρυθμίζονται και εξουδετερώνονται με την κατανάλωση Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου.


Ευεργετικό στην 3η ηλικία την οποία προφυλάσσει από αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου καθώς και προβλήματα του σκελετού.

Με Αγάπη και Εκτίμηση για την Υγεία και Μακροζωία σας από το Θεραπευτικό Χρυσάφι που χάρισε ο Θεός στην Γή.

Παραγωγός Βιολογικού Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιόλαδου
ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΝΤΖΕΑΣ
ΑΡΙΘΜΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ: Δ-420010

Δεν υπάρχουν σχόλια: