~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Για τον Δήμο Κοντοβάζαινας: ΤΑ ΨΙΧΟΥΛΑ ΓΙΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΕ ΔΗΜΑΡΧΕ;

Δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της Αρκαδίας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου , 51 οριστικές εντάξεις στο Αναπτυξιακό πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, προϋπολογισμού 8,6 εκατομμυρίων Ευρώ.
Ξεκίνησα να διαβάζω με πολύ περιέργεια και αγωνία ταυτόχρονα, μήπως και διαβάσω κάτι και για τον δικό μας Δήμο, τον Δήμο Κοντοβάζαινας. Μα πού τέτοια τύχη !
Διαβάζω λοιπόν,
Δήμος Τροπαίων, 4 εντάξεις που αφορούν :
α. Δημοτική οδοποιία………………………............……………113.576.54
β. Αναπλάσεις δημοτικών διαμερισμάτων …………….......89.978.32
γ. Αντιπλημμυρικά έργα στα δημοτικά διαμερίσματα….49.982.21
δ. Έργα ύδρευσης στα δημοτικά διαμερίσματα………....…25.976.15
Συνολικός προϋπολογισμός…………………............……………279.513.22
Δήμος Κλείτορος, 1 ένταξη που αφορά σε κατασκευή δεξαμενής άρδευσης στο
δ.δ Πουρναριάς προϋπολογισμού …………………………50.000.00 Ευρώ
Δυστυχώς για μία ακόμη φορά, ούτε ψίχουλο για μας.
Αναρωτιέμαι άραγε, …..μήπως δεν μας χωνεύουνε?. Θα θυμάστε όλοι φυσικά, από τα χρόνια του Δημοτικού σχολείου, την μόνιμη έκφραση των αδιάβαστων μαθητών όταν έβλεπαν τους κακούς βαθμούς τους κι αυτό, γιατί οι Δάσκαλοί τους ποτέ δεν τους χώνευαν…..
Μήπως συμβαίνει το ίδιο και με τον Δήμο Κοντοβάζαινας? Λέτε να μην τον χωνεύουνε?
Ας αφήσουμε όμως τα αστεία.
Διαβάζοντας άλλο δημοσίευμα πού αφορά στην πρόθεση του Δημάρχου μας να εκτελέσει έργα στο δ.δ. Βάχλιας για το 2008, εξεπλάγην από το πλήθος αλλά και το ύψος της δαπάνης. Από τα πρόσφατα επίσημα δημοσιεύματά του στον Αρκαδικό τύπο, για έργα ύψους 145.000 Ε για το δ.δ. Βάχλιας, πέσαμε στα 11.500 Ε, και νάμαστε και ευχαριστημένοι.
Κύριε Δήμαρχε, σας ερωτώ για πολλοστή φορά ελπίζοντας πάντα σε μιάν απάντηση: Τι συμβαίνει κι ο δικός μας Δήμος είναι πάντα έξω από το μοίρασμα της πίττας?
Και εν πάσει περιπτώσει εμείς δεν θα δούμε σ’ αυτά τα υπέροχα αλλά φτωχά μέρη μας ψίχουλο ανάπτυξης? Η μήπως το ψίχουλο είναι τα 11.500 Ε και να μην είμαστε κι αχάριστοι?
Αλλά διαβάζω πως ο Δήμος μας, έχει προτείνει προς ένταξη για το Δ΄ Κ.Π.Σ κι άλλα έργα .Μήπως αυτά τα ίδια έργα προτάθηκαν και στο Α΄ στο Β΄ στο Γ΄ για να φτάσουμε αισίως και στο Δ΄, κι ακόμα να περιμένουμε…..
Μήπως κάτι δεν κάνουμε καλά και την πίττα τελικά την…..τρώνε άλλοι?
Θα θέλαμε πολύ να μάθουμε ποια έργα προτείνατε και τι δεν εγκρίθηκε στα προηγούμενα Κ.Π.Σ, για να δούμε τελικά, αν αυτό που προτείνετε είναι και το ζητούμενο σύμφωνα με τις ανάγκες του δ.δ. Βάχλιας για το τώρα η κάτι που περίσσεψε και προτείνετε για να προταθεί.
Ευτυχώς βέβαια που υπάρχει και ο τοπικός τύπος για να ψιλομαθένουνε οι δημότες για τον προγραμματισμό του Δήμου τους , γιατί αν θελήσουνε να μάθουνε ως ο Δήμαρχος όφειλε ,« πιαστ’ αυγό και κούρευτο » που λέει κι ο λαός μας.
Διανύετε κύριε Δήμαρχε, την τρίτη θητεία σας σ’ αυτόν τον Δήμο. Κάντε την αυτοκριτική σας, κοιτάξτε, ακούστε, είστε ευχαριστημένος με αυτή την εικόνα? Έτσι φανταζόσαστε την περιοχή που αναλάβετε να διαφεντέψετε σαν Δήμαρχος? Είχατε σχέδια, οράματα και κυρίως αγάπη η μήπως πρέπει έστω και αργά να αναθεωρήσετε τον τρόπο λειτουργίας σας και να δείτε την λειτουργία κάποιων άλλων Δήμων που έχουν γίνει παράδειγμα προς μίμηση?
Νομίζω πως είναι πολύ εγωιστικό ένας τόπος να βρίσκεται…..επιεικώς σε κατάσταση βύθισης, και εσείς απλώς να κινήστε μέσα στο πλαίσιο της διεκπεραίωσης της καθημερινής γραφειοκρατίας και των πάγιων εσόδων και εξόδων, και να μην αντιλαμβάνεστε η να κάνετε πως δεν αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει γύρω μας.
Σας υπενθυμίζω πως είμαστε πάαρα πολλά χρόνια μέλη της Ε.Ε., και εσείς δεν έχετε εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που δίνουν προγράμματα και προγράμματα και αφορούν σ’ αυτή την πολυσυζητημένη ανάπτυξη σε πολλούς τομείς της καθημερινότητας του πολίτη αλλά και σε τομείς ανάπτυξης του Τουρισμού και και και…. Άλλοι βεβαίως πήγαν μπροστά και μάλιστα πολύ. Εμείς πίσω, πάντα πίσω. Για πόσο κύριε Δήμαρχε? Μήπως είμαστε καταδικασμένοι σε θάνατο και δεν το γνωρίζουμε?
Κύριε Δήμαρχε, η εκλογή σας με πλειοψηφία δεν σας δίνει το δικαίωμα της άρνησης σε διάλογο, ούτε βέβαια το να αγνοείτε το δικαίωμα των κατοίκων στην ελπίδα για ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής τους, όπως βέβαια και στις προσπάθειες που ξεκίνησαν γι’ αυτό το σκοπό. Κάποτε σε μια έγγραφη επικοινωνία μας, που αφορούσε παράκληση μου για διάλογο και συνεργασία σε οποιαδήποτε επίπεδο που θα βοηθούσε την πορεία για ανάπτυξη, μου απαντήσατε ότι είμαι εκτός πραγματικότητας. Τι σημαίνει αυτό δηλαδή? Να αφεθούμε στην μοίρα μας μοιρολατρώντας και κάθε μέρα να πείθουμε τον εαυτό μας πως τα πράγματα είναι έτσι και δεν πρόκειται ποτέ ν’ αλλάξουν?
Έχουμε παραδείγματα που ανατρέπουν τον χαρακτηρισμό σας, αρκεί να θελήσετε να τα δείτε.
Έχετε την δυνατότητα να βοηθήσετε, κι αυτό θα καταγραφεί στα θετικά σας σε βάθος χρόνου, διαφορετικά για σκεφτείτε τι θα μείνει ?
Ένας τόπος που σε τρεις τετραετίες θάχει μείνει ίδιος, ενώ δίπλα του θαχουν περάσει οι αέρηδες που φέρνουν τις ιδέες, τις απόψεις, τις λύσεις, και μείς μέσα στη μιζέρια μας θα αναρωτιόμαστε συνέχεια, γιατί οι άλλοι κι όχι εμείς?
Διευρύνετε κύριε Δήμαρχε τους ορίζοντές σας, καλό και για σας αλλά ακόμη καλύτερο για τον τόπο μας.
Εμείς πάντως έστω και μόνοι μας, με την συμπαράσταση όλων αυτών που πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, δεν θα σταματήσουμε να ονειρευόμαστε να σχεδιάζουμε και να υλοποιούμε και είναι σίγουρο πως η αγάπη, η πίστη αλλά και το πείσμα θα μας οδηγήσουν τελικά εκεί που μας αξίζει.
Εξ άλλου όλοι κρινόμαστε।
Αλεξάνδρα Αγγελοπούλου-Σουλαδάκη

*από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" Απρίλιος 2008
που αναφέρει ότι για τις ορεινές περιοχές της Αρκαδίας και ιδιαίτερα την περιοχή της Γορτυνίας συνεχίζεται η υποβάθμισή της. Ενώ γίνονται πράγματα και ευρώ έρχονται με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα στην Τρίπολη η Ειδική Γραμματεία για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης πραγματοποιεί συζήτηση για τις νέες Ευκαιρίες που δημιουργούνται από το Επιχειρησιακού Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ).Η γνώση και η εμπειρία σας είναι πολύτιμες συνιστώσες για τη βελτίωση και εξειδίκευση των δράσεων στη νέα Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013.
Η εκδήλωση θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 14-4-08 και θα παραστεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, καθώς και εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠΑΝ II και των τοπικών φορέων ενώ θα μιλήσει και ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Α. Λυκουρέντζος.
Αυτά... και θα επανέλθουμε... με νεότερα

Δεν υπάρχουν σχόλια: