~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ THΣ ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΑΣΟ ΑΘ. ΓΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟ
Η Παγγορτυνιακή Ένωση θα τιμήσει τον εκλεκτό και αειθαλή Γορτύνιο ιστορικό συγγραφέα κ. Τάσο Αθ. Γριτσόπουλο, Πρόεδρο της Εταιρείας Πελοποννησιακών Σπουδών, της Εταιρείας Ιστορικών Σπουδών, κλπ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2007, ώρα 7 μ.μ. στην μεγάλη Αίθουσα της Αρχαιολογικής Εταιρείας (οδός Πανεπιστημίου 22).
Για το έργο και τη συμβολή του κ. Τάσου Αθ. Γριτσόπουλου στην ιστορική και φιλολογική επιστήμη θα μιλήσουν οι Ακαδημαϊκοί κ.κ. Κωνσταντίνος Σβολόπουλος και Βασίλειος Πετράκος. Παρακαλούνται όλοι οι Γορτύνιοι και Αρκάδες να παρακολουθήσουν την εκδήλωση αυτή.

Η ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΓΟΡΤΥΝΙΩΝ ΑΓΙΩΝ-ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΘΕΟΦΙΛΟΥ
Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2007 έγινε από την Παγγορτυνιακή Ένωση η καθιερωμένη γιορτή της Σύναξης όλων των Γορτυνίων (και Μεγαλοπολιτών) Αγίων στο γραφικό εκκλησάκι του Αγίου Κων/νου στο λόφο Φιλοπάππου, το οποίο αποτελεί μετόχι (ιδιοκτησία) της Ι. Μ. Προδρόμου Γορτυνίας. Τη Θεία Λειτουργία ετέλεσαν οι Αρχιμανδρίτες Παντελεήμων Πούλος και Συμεών Συνοδινός και ο διάκονος Μελίτων της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων. Έγινε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού της Γης Γορτυνίων. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε σεμνό ετήσιο Μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του αοιδίμου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως Θεοφίλου. Την παραμονή εψάλη Εσπερινός και έγινε Αρτοκλασία υπέρ υγείας των απανταχού Γορτυνίων. Παρέστησαν πολλοί Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και αρκετοί πιστοί, όχι πάντως όσοι θα έπρεπε.

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΩΝ
Το Δ.Σ. Της Παγγορτυνιακής Ένωσης εκφράζει προς την οικογένεια του αείμνηστου συμπατριώτη μας Γιάννη Θ. Πισιμίση, πολυγραφότατου συγγραφέα και θερμού Γορτύνιου, ενός από τα ιδρυτικά μέλη και επί πολλά χρόνια μέλους του Δ.Σ της Παγγορτυνιακής Ένωσης, στην οποία προσέφερε πολλές υπηρεσίες, τα θερμά του συλλυπητήρια.

ΕΚΦΡΑΣΗ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ
Το Δ.Σ. της Παγγορτυνιακής Ένωσης συγχαίρει τους συμπατριώτες μας Αρκάδες πολιτικούς, που εξελέγησαν βουλευτές κατά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές ή έγιναν Υπουργοί στη νέα Κυβέρνηση, και τους εύχεται να έχουν καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά τους, με γνώμονα πάντα το συμφέρον του έθνους μας και του λαού μας.
Eπίσης συγχαίρει το νέο Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Νικ. Αγγελόπουλο για την επάξια τοποθέτησή του.

ΦΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ
Η Παγγορτυνιακή Ένωση εξέδωσε Ψήφισμα, με το οποίο εκφράζει τη βαθειά οδύνη της για τις πρωτοφανείς πυρκαγιές που συνέβησαν σε όλη την Πελοπόννησο, ακόμα και στη Γορτυνία μας, το περασμένο καλοκαίρι. Αφού εκτιμά ότι οι καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών θα είναι μακροπρόθεσμες, ζητά από όλους τους αρμόδιους να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα εγκαίρως, ώστε να μην θρηνήσουμε του χρόνου άλλα θύματα και άλλα καμμένα δάση. Επιτακτική καθίσταται η ανάγκη για ανακούφιση των πληγέντων και για άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Για άμεση κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Για προστασία του δασικού χαρακτήρα των καμμένων περιοχών. Για άνοιγμα αντιπυρικών ζωνών στα δάση και περιαστικώς. Για εντονότερη επιτήρηση και φύλαξη των δασών. Κάθε οικισμός να εφοδιαστεί με τις δικές του υδροφόρες και τα δικά του πυροσβεστικά οχήματα. Τέλος, καλεί τους Δήμους και τους τοπικούς γορτυνιακούς Συλλόγους, σε στενή συνεργασία, να καθιερώσουν ημέρες αναδάσωσης, περιορίζοντας άλλες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 10.30 π.μ. θα γίνει στα γραφεία μας (Πειραιώς 1, 7ος όροφος) η τακτική Γενική Συνέλευση της Παγγορτυνιακής Ένωσης και αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Η Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνει:
1. Απολογισμό πεπραγμένων του απερχόμενου Δ.Σ.
2. Ταμειακό Απολογισμό
3. Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής
4. Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη
5. Τροποποίηση του Καταστατικού
6. Εκλογή Εφορευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια αρχαιρεσιών
7. Αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και νέας Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Σε περίπτωση μη υπάρξεως απαρτίας η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2007 στον ίδιο χώρο, την ίδια ώρα και με όσα μέλη είναι παρόντα.
Στη Γενική Συνέλευση λαμβάνουν μέρος τα ταμειακώς εντάξει μέλη.
Υποψηφιότητες για το Δ.Σ. και την Εξελεγκτική Επιτροπή με γραπτή αίτηση πέντε (5) ημέρες προ των αρχαιρεσιών.
Καλούνται τα μέλη να τακτοποιηθούν ταμειακώς και να προσέλθουν στη Γεν. Συνέλευση.
Αθήνα 24 Οκτωβρίου 2007
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΜΑΡΙΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ


*ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ Πειραιώς 1 105 52 ΑΘΗΝΑ

Τηλ-φαξ 210। 3226।632


**περισσότερα στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" που θα κυκλοφορήσει το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου με ρεπορτάζ, από τις παραπάνω δραστηριότητες της Παγγορτυνιακής Ένωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: