~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Η Αρκαδία απαιτεί καινούργια δυναμική εκπροσώπηση


του Γιώργου Παπαηλιού
υποψήφιου Βουλευτή Αρκαδίας



Φίλες και φίλοι συμπατριώτες,
Η κυβέρνηση της ΝΔ υπό τη γενική κατακραυγή και υπό το κράτος των αδιεξόδων που η πολιτική της δημιούργησε προσφεύγει σε πρόωρες εκλογές, ομολογώντας την ανικανότητά της να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.
Το πολιτικό διακύβευμα της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης αφορά την επιλογή μεταξύ, αφενός της αντιλαϊκής και μονοσήμαντα ταξικής συντηρητικής πολιτικής της ΝΔ και αφετέρου της π ρ ο ο δ ε υ τ ι κ ή ς π ρ ό τ α σ η ς του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που δίδει προτεραιότητα και έμφαση στην ελληνική περιφέρεια και στις κοινωνικές ομάδες που εξακολουθούν να παραμένουν στο περιθώριο των εξελίξεων. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ., ως σοσιαλιστικό κόμμα, προτάσσει την κοινωνική αλληλεγγύη, την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον
Η Αρκαδία, παραμένει ο ουραγός της ανάπτυξης. Η εγκατάλειψη και ο μαρασμός αποτυπώνονται παντού. Η όποια πρόοδος είναι σημειακή και στηρίζεται σε «πήλινα πόδια». Οι νέοι άνθρωποι, βιώνοντας την απογοήτευση και την ανασφάλεια στους τομείς της εργασίας, του περιβάλλοντος, του πολιτισμού, αποτελούν «στόχο» «πολιτικάντηδων», νέας και παλαιάς κοπής, που επενδύουν στην αβεβαιότητα των νέων και υπόσχονται λύσεις χωρίς αντίκρισμα με αντάλλαγμα την ψήφο.
Όπως είναι κοινή διαπίστωση, στο νομό μας, το πολιτικό σύστημα λειτουργεί και αναπαράγεται με νοοτροπία και πρόσωπα που συνθλίβουν την αξιοπρέπεια του πολίτη, τη συλλογική δράση και οποιαδήποτε δημιουργική πρωτοβουλία. Η μηχανορραφία έχει υποκαταστήσει την πολιτική, με σκοπό τη διαιώνιση του «κλειστού κυκλώματος» εξουσίας. Η ουσία των πραγμάτων αποκρύπτεται, αφού όλα λειτουργούν βάσει σκοπιμοτήτων προσωπικής προβολής και επιβολής.
Εσείς, φίλες και φίλοι, έχετε βαθιά πεποίθηση ότι ο τόπος μας δεν εκπροσωπείται στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Αυτό το κενό με ώθησε και αυτή τη φορά να ζητήσω την ψήφο σας
Με μοναδικό κίνητρό μου την προσφορά στον τόπο μας και στον καθένα από εσάς, με τον οποίο με συνδέουν κοινοί αγώνες και οράματα αλλά κυρίως η κοινή αγάπη μας για την Αρκαδία
Η ψήφος σας μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει μία καινούργια δυναμική πολιτική παρουσία στη Βουλή των Ελλήνων. Η προσωπική δέσμευσή μου είναι, να είμαι η φωνή του νομού μας, ξεκάθαρη και ουσιαστική.
Για να αποκτήσει επιτέλους η Αρκαδία την εκπροσώπηση που δικαιούται.

*προδημοσίευση από την εφημερίδα "Αρκαδικό Βήμα" Σεπτέμβριος 2007

Δεν υπάρχουν σχόλια: