~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.
Ανυπολόγιστη καταστροφή στην Πελοπόννησο
ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ της καταστροφής στην Πελοπόννησο, στην Εύβοια, αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα αποτυπώθηκε σε όλες τις δορυφορικές φωτογραφίες.
Όπως φαίνεται στον επεξεργασμένο χάρτη του ελληνικού δορυφόρου Ηellas Sat, η καταστροφή στην Πελοπόννησο είναι ανυπολόγιστη. Οι οικολογικές οργανώσεις υπολογίζουν ότι οι πρόσφατες πυρκαγιές- μαζί με τις φωτιές της Αιγιαλείας και της Κορίνθου τον Αύγουστο- μετέτρεψαν σε στάχτη τις μισές δασικές εκτάσεις που είχε έως πρόσφατα η περιφέρεια της Πελοποννήσου.
«Υπήρχαν και στο παρελθόν πυρκαγιές που έκαιγαν κάποια στρέμματα δάσους. Αυτό που έγινε φέτος όμως ξεπερνά κάθε εφιαλτικό σενάριο. Από τους δορυφόρους και τις εικόνες τους καταλαβαίνει κανείς ότι κάηκαν δάση, χαράδρες, γεωργικές και αγροτικές εκτάσεις, σπίτια, οικισμοί, χωριά, λόφοι ολόκληροι.
Είναι ασύλληπτο» επισημαίνει ο δασολόγος κ. Νίκος Χλύκας.
Στον ίδιο χάρτη φαίνεται ότι η Δυτική και η Νότια Πελοπόννησος έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές, ενώ στην Ηλεία το ολοκαύτωμα προήλθε από δυο μεγάλες εστίες οι οποίες για μέρες συνέχιζαν την καταστροφική τους πορεία και κάποια στιγμή ενώθηκαν.
εφημ. Τα Νεα 31.8.07
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου