~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Μνήμη του Οσίου ΛΕΟΝΤΙΟΥ του εν Βλαχέρνη Αρκαδίας ασκήσαντος…



Με κάθε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, εορτάσθηκε σήμερα στην Ιερά Μητρόπολη Αγίου Αθανασίου, η μνήμη του Οσίου ΛΕΟΝΤΙΟΥ, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ.Αλεξάνδρου και πλήθος Ιερέων. Την απόφαση του Σεβασμιοτάτου, να εορτάζεται η μνήμη του Οσίου ΛΕΟΝΤΙΟΥ κάθε Τετάρτη της διακαινησίμου, την αποδέχθηκαν με χαρά οι κάτοικοι της Βλαχέρνας, που πλέον έχουν τον δικό τους Άγιο.
Ο Σεβασμιότατος κ.κ. Αλέξανδρος, θα προτείνει για τον Όσιο ΛΕΟΝΤΙΟ, να μπει στο Αγιολόγιον της Εκκλησίας μας. Σήμερα ήταν μεγάλη μέρα για το χωριό μας και ευχαριστούμε τον Σεβασμιότατο για την πρωτοβουλία του αυτή, του είμαστε ευγνώμονες.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης την ώρα της διανομής του αντιδώρου αντάλλαξε Αναστάσιμες ευχές με του ευσεβείς χριστιανούς και προσέφερε εις έναν έκαστον Πασχαλινό αυγό ως ευλογία και σύμβολο της Αναστάσεως.


































foto: tzortz panousopoulos


Να απονείμουμε τα εύσημα στον Ιερέα του χωριού μας, π. Παναγιώτη Τρυφωνόπουλο και στους εκκλησιαστικούς επιτρόπους που προετοίμασαν την εορτή του Οσίου ΛΕΟΝΤΙΟΥ. Επίσης ο Σύλλογος Βλαχερναίων Τρίπολης, προσέφερε στον κόσμο γλυκά και αναψυκτικά. Υπήρχε και αρτοκλασία από την Εκκλησιαστική Επιτροπή, ενώ η πρεσβυτέρα είχε ετοιμάσει παραδοσιακές δίπλες. Παρόντες οι εκπρόσωποι όλων των φορέων του χωριού, του Δήμου Τρίπολης και της Περιφέρειας Πελ/σου. Από του χρόνου, η Θεία Λειτουργία της μνήμης του Οσίου ΛΕΟΝΤΙΟΥ, θα τελείται όπως ανέφερε ο Σεβασμιότατος, στο όρος Καστανιά, στο Μοναστηράκι της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εκεί είναι ο τάφος του Οσίου Λεοντίου.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιότατος κ.κ.Αλέξανδρος, οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες διεξώθηκαν στην ταβέρνα «Καμάρες» από τους Συλλόγους του χωριού (Μορφωτική Κίνηση Βλαχέρνας και Σύλλογος των Απανταχού Βλαχερναίων).
Επίσης υπήρχαν και τάματα (μία γίδα και δύο κατσίκια) τα οποία κληρώθηκαν από τριμελή επιτροπή, αποτελούμενη από τον Μοναχό Δανιήλ και τους συμπατριώτες μας, Θεόδωρο Ντόκο και Φώτη Κολλίντζα. Οι τυχεροί ήταν οι: Φώτης Ι. Κατσούλης (κατσίκι, Νο 1497), Χρήστος Παρασκευόπουλος (κατσίκι, Νο 1444), και Ευγενία Καρέλλα (Νο 2113, γίδα).

WWW.VLAXERNA.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: