~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Παναγιώτης Καρβελάς: «Η Γορτυνία γνώρισε την τελευταία δεκαετία μείωση του πληθυσμού της σχεδόν κατά 50%, σοβαρή ερημοποίηση των χωριών της και της υπαίθρου καθώς και συρρίκνωση του τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα σήμερα να φοιτούν στα Γυμνάσια-Λύκειά της λιγότεροι από 300 μαθητές.

Τριήμερη περιοδεία του Παναγιώτη Καρβελά στους πρώην Δήμους Δημητσάνας, Ηραίας, Κοντοβάζαινας και Τροπαίων της Γορτυνίας


Ο υποψήφιος Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αρκαδία, Παναγιώτης Καρβελάς, πραγματοποίησε περιοδεία στους πρώην Δήμους Δημητσάνας, Ηραίας, Κοντοβάζαινας και Τροπαίων της Γορτυνίας, από την Παρασκευή 20 μέχρι την Κυριακή 22 Απριλίου 2012. Κατά την επίσκεψή του ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Γορτυνία, τα οποία με την πάροδο το χρόνου επιδεινώνονται.
Κατά τη διάρκεια της περιοδείας αυτής ο κ. Καρβελάς έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Η Γορτυνία γνώρισε την τελευταία δεκαετία μείωση του πληθυσμού της σχεδόν κατά 50%, σοβαρή ερημοποίηση των χωριών της και της υπαίθρου καθώς και συρρίκνωση του τομέα της γεωργίας και της κτηνοτροφίας, με αποτέλεσμα σήμερα να φοιτούν στα Γυμνάσια-Λύκειά της λιγότεροι από 300 μαθητές. 

Το κλείσιμο των δημοσίων υπηρεσιών και ιδιαίτερα των σχολείων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην εγκατάλειψη της περιοχής. Για τους παραπάνω λόγους είναι επιτακτική η ανάγκη να δημιουργηθεί το ταχύτερο δυνατό μια συνολική στρατηγική με σεβασμό στο περιβάλλον και την ιστορία και να δοθoύν στους κατοίκους της Γορτυνίας οι ευκαιρίες που τους αξίζουν για μια νέα ανάπτυξη».



Δεν υπάρχουν σχόλια: