~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Έκθεση Ευρωπαϊκής Γελοιογραφίας στο Ζάππειο


FRANCE PANCHO
(FRANCISCO GRAELLS)



Γέλιο και χαμόγελο στο Ζάππειο
ΑΠΕ:
Με τι γελάνε στη Γερμανία;
Πως "γράφει" στο χαρτί το βρεταννικό χιούμορ;
Πού ανθεί το πιό πικρό χιούμορ;
Επηρεάζει το κλίμα το ύφος της σάτιρας;
Ποιός λαός ειδικεύεται στον αυτοσαρκασμό;
Αυτά και άλλα παρόμοια ερωτήματα ενδεχομένως θα βρούν την απάντησή τους στην έκθεση γελοιογραφίας "η Γελοιογραφία στην Ευρώπη των 27" που θα στεγαστεί στο Ζάππειο στο διάστημα 13-25 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια έκθεση όπου όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αντιπροσωπεύονται από τουλάχιστον έναν/μία γελοιογράφο, που έχει προτείνει η Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων. Συνολικά συμμετέχουν 91 γελοιογράφοι , από τις 27 χώρες, και ο καθένας έχει συνεισφέρει με πρόσφατες γελοιογραφίες του, που δεν ξεπερνούν τις τρεις..
Η Ελλάδα εκπροσωπείται με 34 καλλιτέχνες, ενώ από τις άλλες 26 ευρωπαϊκές χώρες συμμετέχουν 57 γελοιογράφοι. Θέματα επικαιρότητας και ζητήματα διαρκούς ενδιαφέροντος αποτελούν την πηγή έμπνευσης των σκιτσογράφων.
Η πρωτοβουλία ανήκει στην Λέσχη Ελλήνων Γελοιογράφων, η οποία αφού πρωτοσυστήθηκε στο κοινό μέσω του site της (www.cartoonists.gr) ,τής έκθεσης στη Λευκάδα και της έκδοσης του λευκώματος "περιβάλλον SOS", αποφάσισε για το επόμενο βήμα της να στρέψει το βλέμμα της στους γείτονές της συναδέλφους.
Συνοδοιπόρος και πολύτιμος αρωγός στο φιλόδοξο εγχείρημα η Βουλή των Ελλήνων,η οποία έχει ήδη δώσει ήδη δείγμα γραφής με την έκθεση γελοιογραφίας που είχε οργανώσει το 2005 στο Σύνταγμα, ικανοποιώντας με τα υψηλά στάνταρ της τόσο τους επαγγελματίες όσο και το κοινό.
Το αποτέλεσμα της κοινής δράσης είναι ένα πραγματικό πανόραμα της τρέχουσας Ευρωπαικής Γελοιογραφικής Σκηνής: 91 γελοιογράφοι από τις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης θα δείξουν αλλά και θα δούν τις ομοιότητες και τις διαφορές τους, δείχνοντας εμπράκτως 27 τρόπους να γελάς.
Θέματα της επικαιρότητας αλλά και ζητήματα διαρκούς ενδιαφέροντος, καρικατούρες διεθνών προσωπικοτήτων αποτελούν την πηγή έμπνευσης και έχουν κεντρίσει την πένα και το πνεύμα των Ευρωπαίων σκιτσογράφων. Τα σχόλιά τους ποικίλα, αποτυπώνουν ανάγλυφα σύγχρονους προβληματισμούς και ρίχνουν μία κριτική ματιά στα τρέχοντα παγκόσμια γεγονότα.
Ο κάθε καλλιτέχνης με τη δική του σφραγίδα και ύφος θίγει ζητήματα που απασχολούν τον ίδιο και παράλληλα τις κοινωνίες μας. Θέματα κοινά που πιάνουν έναν γενικότερο παλμό αλλά και ειδικότερα ή και ιδιαίτερα αποτυπώνονται από τους γελοιογράφους.
Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί σε χώρους του Ζαππείου Μεγάρου και θα διαρκέσει έως τις 25 Οκτωβρίου 2008. Στα εγκαίνια θα παραβρεθούν οι περισσότεροι από τους δημιουργούς που θα φιλοξενηθούν από την Βουλή των Ελλήνων.
Ο κατάλογος της Έκθεσης θα διανεμηθεί την ημέρα των εγκαινίων και περιλαμβάνει το σύνολο των έργων που εκτίθενται, καθώς και σύντομα βιογραφικά σημειώματα όλων των σκιτσογράφων στα ελληνικά και στα αγγλικά.
Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη από τις 14 Οκτωβρίου.

Εκλογές της ΕΛΜΕ Αρκαδίας


Την Πέμπτη (16/10/2008) θα διεξαχθεί στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης η τακτική γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Αρκαδίας και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ.
Οι εργασίες της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης θα ξεκινήσουν στις 9.00 π.μ.