~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

«Μετανάστες σε Ευρώπη και Αμερική αποφάσισαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα, τη στιγμή που η χώρα βουλιάζει στην κρίση… Και είναι σίγουροι: δεν θέλουν να ξαναφύγουν»



Σε ένα διαφορετικό από όσα άρθρα διαβάζουμε γύρω από την Ελλάδα και τη μετανάστευση την περίοδο της κρίσης, η εφημερίδα Le Monde φιλοξενεί ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στους Έλληνες που αποφάσισαν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους τη δύσκολη περίοδο της κρίσης, που ως σύγχρονοι «Οδυσσέες» επέστρεψαν στο σπίτι τους «ελπίζοντας να προσφέρουν κάτι στην Ελλάδα».

«Δεν ήθελα να είμαι μια μετανάστης πολυτελείας στο Παρίσι ενώ η χώρα μου υπέφερε», λέει η Ηλέκτρα Πετροπούλου. «Είμαι ευχαριστημένη που επέστρεψα και ξαναβρήκα τον ήλιο και το φως, απαραίτητα στη ζωή ενός Έλληνα. Η ζωή είναι δύσκολη. Αλλά υπάρχει ένα πνεύμα ελευθερίας πολύ δυνατό στην Ελλάδα».
Και συνεχίζει: «Πρόκειται για μια ευρωπαϊκή κρίση. Και προτιμώ να ζήσω αυτή την κρίση στην Ελλάδα όπου η κοινωνία είναι πιο ανθρώπινη».
Ο Βασίλης Ρεβαλάς επέστρεψε στην Ελλάδα από το Σαν Φρανσίσκο και κάνει και αυτός λόγο για μια παγκόσμια κρίση.
Ενώ η Κυριακή Μ., άνεργη σήμερα, επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από 12 χρόνια με την ελπίδα να δημιουργήσει και αυτή κάτι και να προσφέρει στην πατρίδα της: «Στην Ελβετία», λέει, «οι άνθρωποι έχουν τα πάντα, ωστόσο δεν είναι ευτυχισμένοι». «Στο εξωτερικό ένιωθα σαν πρόσφυγας», συνεχίζει, κλείνοντας ένα άρθρο που δείχνει μια άλλη εικόνα της Ελλάδας που ελπίζει και προσπαθεί για το καλύτερο.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: