~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
........................................ * Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" στη δ/νση: - https://arkadiko-vima.blogspot.gr/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
Σύμβουλοι Έκδοσης: Πάνος Σ. Αϊβαλής - Πέτρος Σ. Αϊβαλής
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

31 χρόνια

31 χρόνια
........................................................................... email: arkadikovima@gmail.com

Η αρχαία Αρκαδία δεν είχε τα όρια του σημερινού νομού και ήταν αποκλειστικά μεσόγεια, καταλαμβάνοντας το εσωτερικό της Πελοποννήσου, χωρίς να βρέχεται καθόλου από θάλασσα. Περιελάμβανε τις επαρχίες, Μαντινείας, Γορτυνίας, Μεγαλοπόλεως, τη βόρεια Κυνουρία, όλη την επαρχία Καλαβρύτων, τα δυτικά της Κορινθίας και της Αργολίδας, τμήμα της Ολυμπίας, τμήμα της Ηλείας και τη Λακωνική Αράχωβα.

Έλλειψη Ιατρικού Προσωπικού στην Μονάδα Τεχνητού Νεφρού Αρκαδίας

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Αρκαδίας θα ήθελε να σας επιστήσει την προσοχή σε ένα φλέγον θέμα το οποίο προέκυψε και αφορά τη γενικότερη έλλειψη ιατρών στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού και ειδικότερα την επικείμενη μετακίνηση του ιατρού Κων/νου Δημητρέλη.
Η Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου μας αυτή τη στιγμή φιλοξενεί 60 χρόνιους νεφροπαθείς, οι οποιοι χωρίζονται σε 3 βάρδιες καθ'όλη την εβδομάδα, δίχως να συμπεριλαμβάνονται οι εξωτερικές φιλοξενίες και τα έκτακτα περιστατικά. Αρκετοί επίσης βρίσκονται σε λίστα αναμονής πρός ένταξη. Η συνεχής παρουσία ιατρού στη Μ.Τ.Ν. κρίνεται απολύτως αναγκαία για τη περίθλαψη των αιματοκαθαιρόμενων ασθενών. Αυτή τη στιγμή το Νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας (δηλαδή η κλινική, τα εξωτερικά ιατρεία και η Μ.Τ.Ν )λειτουργούν με 4 ιατρούς: Τη διευθύντρια του Τμήματος, μια επιμελήτρια Β΄ , μια επικουρική επιμελήτρια και τον εν λόγω Αγροτικό ιατρό ο οποιός εκτελεί χρέξ βοηθού ιατρού.
 Οι 4 αυτοί ιατροί καλούνται να καλύψουν να καλύψουν τις ανάγκες όλου του μήνα της Μ.Τ.Ν η οποία λειτουργεί σε καθημερινή βάση από τις 6π.μ εώς τις 8μ.μ και επιπλέον καλούνται να καλύπτουν με εφημερίες όλο το μήνα.
Θα θέλαμε επίσης να σας υπενθιμίσουμε πως οι χρόνιοι αιμοκαθαιρόμενοι ασθενείς, τους οποιούς εκπροσωπεί ο Σύλλογος μας αποτελούν ένα πολύ ευαίσθητο σύνολο συμπολιτών μας οι οποίοι λόγω τις ιδιαιτερότητας και πολυπλοκότητας των προβλημ'ατων υγείας τους χρήζουν συνεχούς περίθαλψης εντός και εκτός Νοσοκομειού.
Την ίδια στιγμή στο Π.Ι Αγ.Πέτρου στο οποίο καλείται να μετακινηθεί ο ιατρός Κων/νος Δημητρέλης από τα δεδομένα του γραφείου προσωπικού προκύπτουν ενεργείς δύο αγροτικοί ιατροί επι συνόλου τριών θέσεων, όπως επίσης άλλοι δύο αγροτικοί ιατροί υπάρχουν στο Π.Ι Καστρίου με τους οποίους συνεφημερεύουν τα σαββατοκύριακα. Επίσης το Κ.Υ Άστρους είναι αδιαμφησβήτητα το καλύτερο στελεχωμένο Κ.Υ της Αρκαδίας με πληθώρα ιατρών (2 Δ/ντες, 6 Επιμελητές Β΄ και 9 Α.Ι ) ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των Π.Ι και του τοπικού πληθυσμού.
Ως Σύλλογος Νεφροπαθών ζητούμε την παραμονή του ιατρού Κων/νου Δημητρέλη στο Νεφρολογικό τμήμα του Νοσοκομείου μας και την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ιατρών στη Μ.Τ.Ν η οποία οδηγεί στην πλημελή περίθαλψη των ασθενών που ο Σύλλογος μας εκπροσωπεί.

                   Με τιμή
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Αρκαδίας: Σπυρίδων Τόμπρας
Η Διευθύντρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου : Παναγιώτα Κουρέτα-Κοτσιάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια: